Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Itàlia acusa quatre membres de l’Agència de Seguretat Nacional d’Egipte del segrest i l’assassinat de Giulio Regeni

ACN Brussel·les.-La fiscalia italiana ha acusat oficialment quatre membres de les forces de seguretat d’Egipte pel segrest i l’assassinat de l’estudiant de doctorat italià Giulio Regeni al Caire l’any 2016. […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Brussel·les.-La fiscalia italiana ha acusat oficialment quatre membres de les forces de seguretat d’Egipte pel segrest i l’assassinat de l’estudiant de doctorat italià Giulio Regeni al Caire l’any 2016. En un comunicat, la fiscalia ha declarat que se sospitava que els quatre oficials havien tingut un paper “greu en el segrest” i un d’ells, un comandant d’intel·ligència egípcia, també podria tenir càrrecs de “conspiració per cometre un assassinat greu”. L’italià va ser trobat mort el 2016 amb senyals de tortura i des d’aleshores, els funcionaris egipcis han obstaculitzat la investigació italiana per esclarir els fets, que s’ha demorat fins a cinc anys.

Els fiscals de Roma han acusat Tariq Saber, Athar Kamel, Mohamed Ibrahim, Uhsam Helmi i Magdi Ibrahim Abdelal Sharif de segrestar el jove estudiant el 2016. L’últim també està acusat de lesions corporals greus i assassinat. S’han retirat els càrrecs contra un antic cinquè sospitós, Mahmoud Najem.La fiscalia ha donat als quatre acusats vint dies per presentar declaracions o per demanar ser escoltats al cas. Passat aquest temps, es decidirà si se sol·licita o no el seu judici.La mesura dels fiscals s’ha produït una setmana després que Egipte anunciés la suspensió temporal de la investigació sobre l’assassinat de Regeni. Les autoritats egípcies han negat repetidament qualsevol participació en l’assassinat de Giulio Regeni. Ja ho van dir el passat novembre en un comunicat on aclarien que encara “es desconeix l’autor de l’assassinat de l’estudiant” i reclamaven que les acusacions als membres de serveis de seguretat “no es basen en proves consistents”, i que en tot cas, “són actes individuals, sense cap connexió amb institucions oficials d’Egipte”.