Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Isidre Fainé, reelegit quatre anys més president de la Fundació ‘La Caixa’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El patronat de la Fundació ‘La Caixa’ ha aprovat per unanimitat la reelecció d’Isidre Fainé com a president de la institució per als pròxims quatre anys. Juan José López Burniol ha renovat també com a vicepresident. En paral·lel, s’ha aprovat la incorporació de José María Álvarez Pallete, Isabel Gabarró, Joaquín Gay de Montellá i Pablo Isla com a nous membres del patronat. Els nous membres substitueixen Salvador Alemany, César Alierta, Antoni Fitó i Javier Solana, els mandats dels quals acaben per venciment temporal. La fundació tindrà el 2022 un pressupost de 515 milions d’euros. L’organisme subratlla que d’aquesta manera es manté per tretzè exercici consecutiu una inversió social superior als 500 milions anuals.

Álvarez Pallete és president executiu de Telefónica des de l’abril del 2016 i també presideix la Fundació Telefónica. Prèviament va ser director general de la companyia des del 2012 i membre del seu Consell d’Administració des del juliol del 2006.

Publicitat

Gabarró, notària de Barcelona, va ingressar al cos notarial l’any 1979. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona el 1976. Ha format part del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, com també de diverses empreses cotitzades, com Fuerzas Eléctricas de Cataluña (Fecsa) o Repsol (des del maig de l’any 2009 fins al març del 2017 com a consellera independent).

Gay de Montellá Ferrer-Vidal, empresari, va ser president de la patronal catalana Foment del Treball Nacional entre el 2011 i el 2018, i accedeix al Patronat en representació d’aquesta entitat dins del torn rotatori que els Estatuts de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ reserven a representants de les entitats fundadores de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis, ‘la Caixa’.

Finalment, Isla, advocat de l’Estat, és llicenciat en Dret per la Universidad Complutense de Madrid. Fins a l’1 d’abril vinent, ocupa el càrrec de president executiu del grup tèxtil Inditex (al qual es va incorporar com a CEO el 2005). Anteriorment, va presidir Altadis (2000-2005), va ser secretari general del Banc Popular i, prèviament, director general de Patrimoni de l’Estat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió