Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Irídia es mostra “preocupada” per la situació a Ceuta: “Cal gestionar-la des del respecte als drets fonamentals”

ACN Barcelona.-Irídia ha denunciat aquest dimecres la situació que s’està vivint a Ceuta i ha exigit al govern espanyol que l’abordi sota el compliment estricte dels drets humans. En aquest […]

Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-Irídia ha denunciat aquest dimecres la situació que s’està vivint a Ceuta i ha exigit al govern espanyol que l’abordi sota el compliment estricte dels drets humans. En aquest sentit sosté que la intervenció de l’exercit en un context intern és molt “preocupant” i considera que no s’han de fer tasques de seguretat ciutadana ni ordre públic que impliquin l’ús de la força. “Han de ser substituïts de manera immediata per agents policials”, ha dit a través d’una piulada a Twitter, afegint que “la millor garantia enfront de l’auge del racisme i els discursos d’odi és realitzar una gestió de la situació des del respecte als drets fonamentals i des d’una lògica democràtica”.

L’entitat també ha apuntat que s’han realitzat unes 4.000 devolucions. “Sense individualitzar, sense identificar i sense assistència jurídica és impossible fer-ho”, ha insistit, preguntant quin és el procediment que s’està seguint. Pel que fa a la situació dels nens, nenes i joves menors d’edat, sosté que s’estan realitzant devolucions “en calent” sense tenir clar amb quin procediment se segueix.