Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Irene Solà passa una nit a Palau de la Música per preparar un relat sobre l’edifici

ACN Barcelona.-L’escriptora Irene Solà (Malla, 1990), narradora convidada de la temporada 2020-21 del Palau de la Música Catalana va dormir a l’escenari de la sala modernista l’1 de juny passat. […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-L’escriptora Irene Solà (Malla, 1990), narradora convidada de la temporada 2020-21 del Palau de la Música Catalana va dormir a l’escenari de la sala modernista l’1 de juny passat. Solà va passar-hi la nit després d’haver assistit al concert de Katharina Konradi i el Schumann Quartet. Una experiència que, juntament amb d’altres que la reconeguda escriptora ja ha tingut al Palau, li serviran per construir un relat sobre el Palau de la Música Catalana, encarregat per la mateixa institució amb motiu de la residència de l’artista. El relat, que beurà d’altres elements relacionats amb la sala centenària, és previst que es publiqui el proper mes de juliol.

Tal com explica Irene Solà en un article que publica avui a ‘La Vanguardia’ i en el qual relata la nit viscuda a la sala modernista, no és la primera vegada que algú dorm en aquest escenari. Eugenio Ampudia va fer-ho el 2014 i posteriorment va congregar una cinquantena de persones que van passar la nit acompanyats de les muses i després d’haver escoltat les Variacions Goldberg, en el marc del diàleg proposat pel Palau entre les arts plàstiques i l’arquitectura de l’edifici. A causa de la situació marcada per la pandèmia, algunes de les activitats previstes amb l’escriptora han hagut de posposar-se. Malgrat tot, el Palau va poder estrenar ‘Les trompetes de la mort’ de Marc Timón, compositor convidat de la temporada 2020-21. Una obra encarregada pel Palau a aquest compositor sobre la seva celebrada novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’. Una peça simfonicocoral i per a cor femení que va ser estrenada el 6 de febrer passat pel Cor de Noies de l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta de Víctor Pablo Pérez. Ara, l’artista, a més ha pogut dur a terme la seva voluntat de passar-hi la nit.