Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Irene Montero reclama al PSOE que segui a la taula de negociació abans de la votació de la reforma del ‘només sí és sí’

ACN Madrid – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, espera que el PSOE “segui” a la taula de negociació amb Podem abans de la presa en consideració de la reforma de […]

Agències 01/03/2023

ACN Madrid – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, espera que el PSOE “segui” a la taula de negociació amb Podem abans de la presa en consideració de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ impulsada pels socialistes que tindrà lloc dimarts al Congrés, un dia abans del 8-M. Montero ha assegurat que la seva formació busca una “resposta unitària” com a govern i com a majoria d’investidura per mantenir el consentiment al cor de la llei. Ha apuntat que ha mantingut contactes amb socis com ERC i Bildu per trobar una fórmula que eviti un “retorn al Codi Penal anterior”, que segons el seu criteri era el de la “impunitat”, perquè només es denunciava un 8% de les agressions sexuals.

Montero ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TV3 on ha advertit que la resposta del Congrés a les rebaixes de penes a agressors sexuals de la llei del ‘només sí és sí’ no pot ser una votació on el PSOE, PP i Vox forcin un retorn a l’antic Codi Penal.

“Cal una resposta unitària com a govern preservant el consentiment al centre del Codi Penal” i no tornar a un marc legal que donava “impunitat” als agressors, ha dit, i on les dones havien de demostrar que s’havien resistit perquè se les considerés víctimes.

La ministra ha explicat que Podem a parlat amb socis com ERC i Bildu. “Crec que tenim bastant acord en el fet que és important que el consentiment es mantingui al cor del Codi Penal” perquè “el principal problema no és que es rebaixi la pena a un agressor, sinó que la majoria dels agressors no trepitgin una comissaria en la seva vida”.

<strong>Prou publicitat de gestació subrogada</strong>

Aquest dimecres s’ha publicat la Llei de l’avortament al BOE, fet que implica la seva entrada en vigor. Entre altres, l’article 32 de la llei incideix en la il·legalitat de la gestació subrogada a l’Estat, tal com ja estava estipulat des del 2006.

Montero ha recordat que això suposa també que a partir d’aquest dimecres les agències d’intermediació de la gestació subrogada hauran de deixar de fer publicitat d’una activitat que a l’Estat és il·legal.

“El que fem és prohibir la publicitat d’una pràctica que ja no era legal al nostre país”, ha dit, i “per això hem de treballar amb tots els organismes competents: l’Estat, les comunitats autònomes i els ajuntaments, i vetllar amb ells per garantir que tots els articles de la llei es compleixen”.