Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Irene Montero: “La força del feminisme no es mesurarà en quantes dones aconseguim sortir al carrer aquest 8-M”

ACN Barcelona.-La ministra d’Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, ha participat aquest diumenge en un acte feminista organitzat pels comuns i Unides Podem on ha deixat clar que “s’equivocarà qui […]

Avatar
Agències 07/03/2021

ACN Barcelona.-La ministra d’Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, ha participat aquest diumenge en un acte feminista organitzat pels comuns i Unides Podem on ha deixat clar que “s’equivocarà qui pretengui mesurar la força del moviment feminista en funció de si les places i els carrers estan plens”. “La nostra força no es mesurarà en quantes dones aconseguim sortir al carrer el 8-M”, ha puntualitzat. També ha denunciat “l’operació política de les dretes de situar a la diana les dones i el moviment feminista” i ha dit que una de les majors exponents ha estat Díaz Ayuso. De la seva banda, Ada Colau s’ha referit a les “contradiccions” que genera l’entrada a les institucions, i com “poden ser útils per transformar la realitat que no ens agrada”.

Montero ha volgut deixar clar que el feminisme té “més força que mai” i, per això, creu que no es pot mesurar en quantes persones puguin sortir al carrer demà. Segons ella, “la força del feminisme es veurà reflectida en la força de les preguntes que el moviment ha sigut capaç de posar al centre del debat públic, i també per la força de la proposta de transformació social tan profunda que el feminisme fa pel conjunt de la societat”. D’altra banda, la ministra d’Igualtat ha denunciat la “campanya de l’extrema dreta” per desprestigiar el moviment feminista i ha assegurat que hi ha una “operació política de dretes per situar a la diana les dones i el feminisme”. Segons ella, una de les “majors representants” d’aquesta operació ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. “Aquesta campanya de dretes és intel·ligent perquè no va al punt més dèbil, sinó al més fort, que són les dones”, assegura. També s’hi ha referit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat que “l’assetjament personal que pateix Irene Montero és immoral, inaudit i traspassa totes les línies vermelles”. De la seva banda, la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Sira Rego, ha lamentat que el feminisme es troba davant d’una “ofensiva extraordinària i obscena liderada fonamentalment per l’extrema dreta”. Per Rego, aquest moviment opera “de manera calcada a qualsevol punt del planeta i ho veiem cada dia a Europa”. Colau fa una crida al “respecte” entre feministes D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida al “respecte” entre les feministes. “Hem de poder parlar des de la discrepància, però sempre des del respecte”, ha apuntat, tot afegint que “hem de posar una línia vermella perquè en cap cas episodis de violència o agressió entre nosaltres estan justificats”. En aquest sentit ha fet una crida perquè aquest 8-M les dones avancin “juntes en la diversitat des del respecte i la horitzontalitat”. “Les contradiccions no són dolentes si en fem un terreny fèrtil i útil”Colau ha centrat la major part de la seva intervenció a l’acte feminista dels comuns i Unides Podem a parlar de les “contradiccions” que genera l’entrada a les institucions. Per ella, però, “aquestes contradiccions no són dolentes si en fem un terreny fèrtil i útil”. En aquest sentit, ha apuntat que han de superar “molts límits”, ja que hi ha moltes qüestions “que no depenen exclusivament de nosaltres”. “Hem de fer que aquesta contradicció de governar institucions amb lleis que no hem fet nosaltres sigui útil i preguntar-nos, com a feministes, si aquestes contradiccions es poden convertir en polítiques concretes que transformin la realitat”, ha conclòs.