Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Irene Montero diu que la negociació amb el PSOE està aturada: “Desitjo que hi puguem tornar al més aviat millor”

ACN Madrid – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha explicat que la negociació amb el PSOE per reformar la llei del ‘només sí és sí’ està aturada. “Desitjo que puguem […]

Agències 09/02/2023

ACN Madrid – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha explicat que la negociació amb el PSOE per reformar la llei del ‘només sí és sí’ està aturada. “Desitjo que puguem tornar a negociar al més aviat millor perquè crec que necessitem donar una resposta unitària”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a la Cadena SER. Montero ha defensat que hi ha “moltes possibilitats” d’acord perquè el Ministeri d’Igualtat ha fet “fins a sis propostes que compleixen amb els requisits del PSOE sense tornar al model penal anterior i mantenint el consentiment com a eix”. “Jo no m’he aixecat de la taula”, ha assegurat, i ha afirmat que hi ha “marge per a l’acord”.

Montero ha insistit que la reforma dels socialistes implica “tornar al Codi Penal anterior” i ha assegurat que la llei del ‘només sí és sí’ “està ben feta”. “Cap reforma penal evitarà les rebaixes de condemna”, ha argumentat, i ha reiterat que el problema és l’aplicació que fan de la norma una “minoria de jutges”.

La titular d’Igualtat ha remarcat que la reforma del PSOE implicarà que les víctimes passin per un “calvari probatori” i ha lamentat que “pensava que aquest debat ja s’havia superat”. També ha subratllat que l’anterior ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, no va posar aquestes pegues a la norma.

En aquest sentit, Montero ha dit que el que passa ara és que hi ha una “discrepància política”.