Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

Irene Montero aposta per la creació d’una empresa energètica pública per evitar augments de lafactura

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha apostat aquest dimecres per la creació d’una empresa energètica pública per evitar augments de la factura com els que han tingut lloc coincidint […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha apostat aquest dimecres per la creació d’una empresa energètica pública per evitar augments de la factura com els que han tingut lloc coincidint amb la baixada de les temperatures d’aquesta setmana. En una entrevista a Radiocable Montero ha afirmat que l’actual mecanisme dona peu a una “situació abusiva” on s’obliga els consumidors a pagar el preu de l’energia més cara i les elèctriques reben ingressos “rebuts del cel”. En tot cas ha recordat que Podem no va poder introduir aquesta proposta a l’acord de govern amb el PSOE perquè la ciutadania, ha dit, només els va donar 35 escons.

“Una empresa pública d’energia és la millor solució perquè hi hagi competència al mercat”, ha afirmat la ministra, que ha recordat que l’acord de govern diu que cal reformar el mercat elèctric i que l’executiu ha de donar resposta a l’augment de la factura de la llum. Segons Montero, malgrat que en aquesta legislatura el govern espanyol ja ha fet passos per abaratir la factura, “el problema és que la regulació del mercat energètic té pràctiques oligopòliques que fa que les condicions meteorològiques i un augment de la demanda es tradueixi en un augment de la factura”. “Crec que aquesta proposta podria ajudar però no la vam poder incorporar a l’acord de govern”, perquè “quan la força que et dona la ciutadania son 35 diputats hi ha coses que es volen fer i no es poden”.

Relacionats