Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

IQOXE insisteix que compleix totes les mesures de seguretat i reitera que el sinistre era “imprevisible”

ACN Tarragona.-IQOXE reitera que compleix “totes” les mesures de seguretat vigents i que l’accident era “imprevisible”. L’empresa ha respost així a CCOO, que divendres va assenyalar que amb barreres o […]

Agències 07/11/2020

ACN Tarragona.-IQOXE reitera que compleix “totes” les mesures de seguretat vigents i que l’accident era “imprevisible”. L’empresa ha respost així a CCOO, que divendres va assenyalar que amb barreres o altres sistemes s’hauria evitat la mort de tres treballadors en el sinistre del gener passat. El sindicat afirmava que l’informe sobre l’accident, fet públic pel Govern en la Comissió de seguiment de la seguretat a la petroquímica, “dona la raó” a les denúncies i conclusions sobre la falta de seguretat. Amb tot, IQOXE subratlla que el director general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Manel Torrent, va assegurar al Parlament que IQOXE “ho tenia tot en regla”, ja que va obtenir un informe “satisfactori” en el dictamen de seguretat anual.

En un comunicat, l’empresa recorda que està estudiant a “fons” les aportacions de l’informe, fet per la consultora DNV. “La dificultat d’aquesta consultora noruega per trobar una hipòtesi concloent és una prova més que el que va passar el 14 de gener va ser conseqüència d’uns fets que van fer imprevisible l’accident, tal com ja va concloure l’informe independent encarregat a l’Institut Químic de Sarrià (IQS), fet públic el juliol passat”, afirmen des de IQOXE.