Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Investiguen un menor i un major d’edat pel presumpte cas d’abús sexual a una noia a Tarragona

ACN Tarragona.-La Fiscalia de Menors i un jutjat d’instrucció de Tarragona investiguen un menor i un major d’edat, respectivament, pel presumpte cas d’abús sexual a una menor tutelada al parc […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Tarragona.-La Fiscalia de Menors i un jutjat d’instrucció de Tarragona investiguen un menor i un major d’edat, respectivament, pel presumpte cas d’abús sexual a una menor tutelada al parc de l’Amfiteatre de Tarragona, el 19 de març. Dijous passat els Mossos els van detenir -al menor per agressió sexual i al major per abusos sexuals- i tots dos van quedar en llibertat després de declarar davant d’aquests òrgans judicials. Segons han confirmat a l’ACN fonts judicials, mantenen la condició d’investigats per abús sexual a una menor d’edat. D’altra banda, els Mossos també van arrestar deu menors tutelats més per suposat abús sexual, però la policia va deixar la seva detenció sense efecte després de portar-los a comissaria.

(En aquesta peça s’actualitza la informació proporcionada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies)Segons fonts judicials, en el moment dels fets la noia s’havia escapolit voluntàriament del centre d’acollida de la Mercè de Tarragona, on convivia amb els menors detinguts. Tot i que la noia va tornar al centre per denunciar els fets, actualment tornaria a estar fugida. Les persones implicades i els testimonis de la presumpta agressió van donar diferents versions del què havia passat. A més, es dona el cas que la menor es trobava sota els efectes de l’alcohol i de les drogues. Diumenge, el jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona va prendre declaració a l’investigat i també va citar la víctima i dos testimonis. Segons el TSJC, un cop practicades les diligències de declaració, i d’acord amb el ministeri públic, va acordar la seva llibertat sense mesures cautelars. El jutjat de guàrdia s’ha inhibit en el jutjat d’instrucció número 6, que és el competent per la data de fets.Seguiment de la GeneralitatDe la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que està fent seguiment del cas i ha confirmat la detenció d’onze menors tutelats dijous en un centre de Tarragona. Segons el Departament, es troben en llibertat sense mesures cautelars per decret de la Fiscalia de Menors. Des del Departament també s’ha indicat que en el moment de tenir constància del possible abús sexual, l’equip directiu del centre de menors ho va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra i el 20 de març es va presentar la denúncia corresponent.Fonts de la conselleria han apuntat que, des del primer moment, es van activar els protocols d’informació i d’acompanyament a la víctima i es va fer un seguiment individual per part dels educadors del centre. També han afegit que s’està col·laborant amb els Mossos d’Esquadra, amb fiscalia i amb el jutjat per esclarir els fets.