Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Investiguen un episodi de males olors al clavegueram del barri del Segle XX de Terrassa

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa investiga un episodi de males olors que afecta el clavegueram del barri del Segle XX i que ha provocat molèsties respiratòries. En col·laboració amb els Mossos […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa investiga un episodi de males olors que afecta el clavegueram del barri del Segle XX i que ha provocat molèsties respiratòries. En col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i els Bombers, el Servei de Medi Ambient local analitza la situació des de dissabte, quan la Policia Municipal va rebre una trucada a la nit per una forta pudor a dissolvent al carrer d’Azcárate. Els agents van avisar els Bombers, que van comprovar que els nivells d’oxigen al carrer eren els correctes, i van abocar aigua a la xarxa del clavegueram per dissoldre la concentració d’olor. En registrar-se la pudor encara diumenge, es va decidir obrir la investigació, que ha permès ubicar el focus en una empresa, tot i que se sospita que n’hi ha més.

Concretament, diumenge al vespre la pudor persistia en la zona i els bombers van determinar que s’hi registrava una alta concentració de dissolvent i àcid cianhídric. Per aquest motiu, es van posar en contacte amb Mossos d’Esquadra i amb l’Ajuntament per iniciar la investigació i poder trobar els motius. L’Ajuntament està en contacte en tot moment amb les associacions de veïns del barri per informar-los de la situació i de les accions que s’estan realitzant. Dimarts al vespre i dimecres al matí s’han tornat a detectar olors que dimarts al matí no es percebien als carrers d’Azcárate, del Gasòmetre, del Mestre Trias i de Torres i Bages. Per aquest motiu se segueixen fent inspeccions a les empreses i indústries de la zona per detectar possibles concentracions de gas en un operatiu amb bombers i tècnics de medi ambient. Dimarts també es va fer la neteja urgent del clavegueram en els diferents punts del barri del Segle XX on s’havien detectat pudors, gràcies a les mesures de Bombers, els compostos que poden generar aquest gas, iaquest dimecres a la tarda l’empresa pública Eco-Equip tornarà a realitzar tasques de neteja.