Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Investigadors de la URV identifiquen dos fàrmacs antiinflamatoris que inhibeixen la replicació de la covid-19

ACN Tarragona.-Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha demostrat que un antiinflamatori d’ús humà i un d’ús veterinari inhibeixen un […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN Tarragona.-Un estudi del Grup de Recerca en Quimioinformàtica i Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili ha demostrat que un antiinflamatori d’ús humà i un d’ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la covid-19. Es tracta del celecoxib i el carprofen, respectivament. Pels científics, trobar fàrmacs que puguin inhibir la infecció causada pel coronavirus és un pas essencial mentre s’espera la vacuna que pugui frenar-ne definitivament l’expansió. Els resultats del treball han estat validats per la iniciativa Covid Moonshot i s’han publicat a la revista International Journal of Molecular Sciences.

L’objectiu de l’estudi ha estat analitzar tècniques computacionals per predir si 6.466 fàrmacs autoritzats per diverses agències de medicaments tant per a ús humà com veterinari podien utilitzar-se per inhibir l’enzim M-pro, la proteasa principal del virus. Tot i no tractar-se d’inhibidors molt potents, l’estudi indica que aquests dos medicaments es poden utilitzar com a punt de partida per dissenyar-ne de derivats encara més potents.