Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Investigadors de la UB identifiquen un mecanisme molecular implicat en el desenvolupament de la diabetis de tipus 2

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i el Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) han identificat un mecanisme molecular implicat en el desenvolupament de la diabetis de tipus 2. Un nou estudi, publicat a la revista ‘Redox Biology’, descriu una disminució de les proteïnes mitocondrials que s’associa amb un increment de l’òxid nítric intracel·lular que – segons els investigadors – podria ser un mètode de diagnòstic de la malaltia.

Les mitocòndries són els orgànuls encarregats de produir l’energia cel·lular, i hi ha evidències que relacionen disfuncions en el seu funcionament amb la resistència a la insulina característica de la diabetis de tipus 2. Els investigadors han analitzat mostres musculars de pacients obesos amb diabetis de tipus 2, pacients obesos amb diabetis d’inici precoç i en un model animal de diabetis.

Publicitat

Els resultats obren la porta a la recerca sobre els efectes dels enzims que produeixen òxid nítric. Així mateix, permetran estudiar l’efecte de l’abundància de les ARNmt sintetases, i quina relació tenen amb la síntesi de proteïnes mitocondrials.

La diabetis de tipus 2 és una malaltia crònica per la qual el cos no produeix prou insulina, o no la utilitza de forma eficaç. Està causada per la combinació d’una predisposició genètica a l’obesitat, un estil de vida sedentari i una dieta poc saludable, i afecta milions de persones a tot el món. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió