Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Interior vol revisar la normativa actual perquè contempli les ‘rave’ i admet que ara mateix la norma “no és clara”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament d’Interior vol revisar la normativa d’espectacles, activitats recreatives i establiments públics perquè contempli les ‘rave’. Segons ha explicat la directora general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Sonia Andolz, part de la revisió que estan fent de la norma té a veure amb aquest punt, ja que hi ha noves formes d’ús “de l’oci i el lleure” que no hi estan recollides. “No hi ha una normativa clara”, ha dit Andolz en compareixença a la comissió d’Interior al Parlament preguntada sobre les ‘rave’ i com pot actuar la policia. “No podem sancionar una ‘rave’ com si fos un local, perquè no ho és, i això és el que ens demana el sector”, ha explicat. 

La responsable ha apuntat que els primers dos anys el departament s’ha dedicat a acompanyar el sector de l’oci, afectat per la pandèmia. “Ara podem dedicar-nos a repassar la normativa i ens hi posarem”. També ha dit que porten 58 expedients oberts en relació a ‘raves’. “No hi ha inoperància”, ha conclòs.

Publicitat

Amb tot, ha reconegut que ara com ara “no és tan senzill” actuar, ja que depèn de factors com ara si la ‘rave’ té lloc en un terreny privat i el propietari reclama o no la policia. És per això, ha matisat, que sovint el tipus d’actes que poden aixecar els Mossos són per motius com ara sobrepassar els decibels amb la música. En relació als casos d’alguns agents ferits a la ‘rave’ d’Ivars de Noguera, ha indicat que quan hi ha un atac a la policia va per la via penal. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió