Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Interior vol revisar la normativa actual perquè contempli les ‘rave’ i admet que ara mateix la norma “no és clara”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament d’Interior vol revisar la normativa d’espectacles, activitats recreatives i establiments públics perquè contempli les ‘rave’. Segons ha explicat la directora general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Sonia Andolz, part de la revisió que estan fent de la norma té a veure amb aquest punt, ja que hi ha noves formes d’ús “de l’oci i el lleure” que no hi estan recollides. “No hi ha una normativa clara”, ha dit Andolz en compareixença a la comissió d’Interior al Parlament preguntada sobre les ‘rave’ i com pot actuar la policia. “No podem sancionar una ‘rave’ com si fos un local, perquè no ho és, i això és el que ens demana el sector”, ha explicat. 

La responsable ha apuntat que els primers dos anys el departament s’ha dedicat a acompanyar el sector de l’oci, afectat per la pandèmia. “Ara podem dedicar-nos a repassar la normativa i ens hi posarem”. També ha dit que porten 58 expedients oberts en relació a ‘raves’. “No hi ha inoperància”, ha conclòs.

Publicitat

Amb tot, ha reconegut que ara com ara “no és tan senzill” actuar, ja que depèn de factors com ara si la ‘rave’ té lloc en un terreny privat i el propietari reclama o no la policia. És per això, ha matisat, que sovint el tipus d’actes que poden aixecar els Mossos són per motius com ara sobrepassar els decibels amb la música. En relació als casos d’alguns agents ferits a la ‘rave’ d’Ivars de Noguera, ha indicat que quan hi ha un atac a la policia va per la via penal.

<strong>Picabaralla amb el PSC</strong>

Durant la compareixença, el diputat del PSC Ramon Espadaler ha acusat Andolz “d’extralimitar-se” en les seves competències sobre les policies locals i actuar amb “arbitrarietat”. Concretament, s’ha queixat que la direcció requerís informació als ajuntaments de Mataró i de Barcelona sobre unes actuacions de la policia local i li ha preguntat si el seu departament hauria acceptat una carta similar del Ministeri. 

“Demanem lleialtat institucional, respecte per l’autonomia local i confiança en les policies locals”, ha demanat el diputat socialista. Andolz li ha respost: “Lleialtat respecte autonomia municipal tota”. La responsable ha esgrimit que ha estat sempre “igual de crítica” amb aquelles actuacions que no li semblen “adequades” i ha replicat: “Crec que compartirà amb nosaltres la preocupació perquè les coses es facin ben fetes i hi hagi uns protocols”. 

<strong>Criteris en l’aplicació de la llei mordassa</strong>

En la seva intervenció inicial, Andolz ha mencionat diverses mesures i polítiques impulsades pel Departament. Una de les que ha destacat és el document de criteris a l’hora d’aplicar la llei mordassa “de la forma més garantista amb els drets i llibertats” de la ciutadania i s’ha mostrat “satisfeta” amb els resultats des del canvi de criteri en les sancions en aplicació de la llei. 

A banda, ha dit, treballen per “harmonitzar” i coordinar l’aplicació “uniforme” d’aquests criteris des de les diferents direccions i regions policials.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió