Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Interior emet un informe desfavorable a la petició d’ERC de fer actes de campanya del 28-A a presons madrilenyes

ACN Madrid.-El ministeri de l’Interior a través de la secretaria general d’Institucions Penitenciàries ha emès un informe desfavorable a la petició d’ERC de fer actes de campanya de les eleccions […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Madrid.-El ministeri de l’Interior a través de la secretaria general d’Institucions Penitenciàries ha emès un informe desfavorable a la petició d’ERC de fer actes de campanya de les eleccions generals del 28 d’abril a presons madrilenyes. L’informe l’adjunta la Junta Electoral Central en la resolució d’aquest dijous que acorda traslladar a la Junta Electoral Provincial de Madrid la responsabilitat d’autoritzar els dos mítings d’ERC a Soto del Real i Alcalà-Meco per al dissabte 13 d’abril. Interior argumenta a l’escrit dirigit a l’àrbitre electoral que el precedent de la passada campanya electoral a Andalusia, quan la JEC va autoritzar actes d’Endavant Andalusia a presons, no es pot aplicar en aquest cas. Segons el document, a diferència del cas de la marca andalusa de Podem, la petició dels republicans no té com a finalitat que els presos es formin un criteri polític en “igualtat de condicions” sinó que presos facin un acte electoral al centre penitenciari.

A banda, argumenta que en el cas de Podem l’autorització es va fer perquè candidats a les eleccions entressin a la presó a explicar el seu programa electoral mentre que alguns candidats d’ERC ja estan a la presó, com a presos preventius. Interior també afirma que la petició d’ERC de permetre l’entrada d’un equip de comunicació amb els mitjans tècnics necessaris per fer fotografies i vídeo “suposaria una alteració de les mesures de seguretat que es tenen als centres penitenciaris”. Per tot això, el secretari general de Serveis Penitenciaris ha emès un informe desfavorable amb data de 2 d’abril.Informe desfavorable a la petició de SànchezEl ministeri també va emetre un informe desfavorable sobre la petició del candidat de JxCat per Barcelona el 28-A, Jordi Sànchez, que ha demanat fer un debat electoral a Soto del Real. A aquest altre informe, que també recull la JEC a la resolució sobre JxCat, Interior afirma que la celebració d’un acte polític a la presó suposaria una alteració del funcionament normal del centre i alteraria els horaris i l’ús d’espais així com faria necessari reforçar el personal funcionari per “garantir la seguretat de les persones que han d’entrar” . Tot això “impossibilitaria, materialment, que dins del centre es pogués organitzar una activitat electoral d’aquestes característiques”.