Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Interior destinarà 25 nous agents a les comissaries dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet i Esplugues

ACN L’Hospitalet de Llobregat / Esplugues de Llobregat – El Departament d’Interior ampliarà les plantilles de les comissaries dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat amb 25 nous […]

Agències 08/03/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat / Esplugues de Llobregat – El Departament d’Interior ampliarà les plantilles de les comissaries dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat amb 25 nous agents. Segons ha pogut saber l’ACN, hi haurà 20 mossos nous a l’Hospitalet i 5 a Esplugues que s’incorporaran “els propers dies o setmanes”. En el primer cas, Interior destaca que la ciutat tindrà la xifra d’agents més alta de l’última dècada, amb 306 efectius. A la comissaria d’Esplugues, que també dona servei a Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, hi haurà un total de 96 mossos. Les incorporacions de més agents arriben després de les queixes d’ajuntaments i sindicats, que havien advertit que la “greu manca d’efectius” està condicionant la tasca de les policies locals.

Interior precisa que a la comissaria d’Esplugues s’ha incrementat la plantilla en un 15,6% des del 2020, passant de 83 agents als 96 que hi haurà “de forma imminent”.

Fa tres setmanes, els alcaldes d’Esplugues i Sant Just, Pilar Díaz i Joan Basagañas, denunciaven públicament una situació de “màxima complexitat” als seus municipis degut a la manca d’efectius dels Mossos.

Els dos batlles van acusar Interior d’actuar amb “opacitat” perquè no els concretava quantes places exactes d’agents hi ha a destinats a la seva comissaria, i avisaven que la plantilla efectiva distava molt de la teòrica “perquè hi ha moltes baixes i excedències que impedeixen cobrir allò pactat el 2006, quan es van prometre tres patrulles per torn”.

En aquest sentit, tant Díaz com Basagañas van lamentar que la falta de mossos obliga les policies locals a assumir tasques de seguretat ciutadana, un àmbit competència de la policia catalana. A principis de febrer, els dos batlles van retreure al conseller Elena que no els hagués respost la petició per reunir-se i afrontar aquesta qüestió.

Les queixes dels alcaldes seguien la línia del sindicat SAP-FEPOL, que també va denunciar la manca d’efectius dels Mossos a Esplugues i Sant Just, tot avisant que la comissaria hauria de tancar si Interior no adoptava mesures “urgents”.

Davant les crítiques, Interior va respondre aleshores que hi hauria properament un increment d’efectius i va recordar que hi havia 850 nous agents formant-se a l’Escola de Policia. Aquest dijous està prevista una visita del conseller Elena al Baix Llobregat on detallarà l’ampliació de les plantilles d’Esplugues i l’Hospitalet.