Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Interior admet que no hi havia prou agents per encapsular els dos grups antagònics de la plaça d’Artós

ACN Barcelona.-El Departament d’Interior ha admès aquest dijous a la nit que el dispositiu policial destinat a Barcelona no tenia prou efectius per encapsular els dos grups antagònics que s’han […]

Avatar
Agències 18/10/2019

ACN Barcelona.-El Departament d’Interior ha admès aquest dijous a la nit que el dispositiu policial destinat a Barcelona no tenia prou efectius per encapsular els dos grups antagònics que s’han congregat a la plaça d’Artós. Segons Interior, avui s’havia d’atendre diverses convocatòries arreu de Catalunya, i això impossibilitava aplicar les “estratègies habituals” d’encapsulament. S’ha optat per evitar que els dos grups poguessin arribar a tocar-se i quan s’han disgregat, se’ls ha anat seguint. El grup d’extrema dreta s’ha dividit en grups reduïts i s’ha disseminat pels carrers de l’Eixample. Un d’aquests grups ha apallissat un jove d’ideologia antifeixista. L’acció ha motivat la queixa del president del Parlament, Roger Torrent.

Interior ha explicat que l’estratègia de control permanent ha impedit que el grup d’extrema dreta pogués arribar a Jardinets, tal i com era la seva pretensió inicial en sortir de la Plaça d’Artós.També ha indicat que l’objectiu d’aquesta estratègia, evitar que es trobessin i es pogués produir una baralla entre els manifestants feixistes i antifeixistes, “s’ha assolit plenament”, i s’ha impedit una batalla campal i “mals majors”.Sí admet que l’estratègia “no ha pogut evitar una agressió aïllada a un jove”, però afegeix que les imatges de que es disposen han permès als Mossos d’Esquadra iniciar una investigació per identificar i posar a disposició judicial als autors de l’agressió.De la seva banda, els Mossos han volgut negar “rotundament” cap tipus de permissivitat “amb cap de les persones que avui han mostrat actituds violentes als carrers de Barcelona”.

Relacionats