Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Intent de desallotjament de la Casa Buenos Aires a Vallvidrera

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la Casa Buenos Aires a Vallvidrera aquest dijous per desallotjar-la però finalment el desallotjament s’ha anul·lat, segons ha informat la policia catalana. […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la Casa Buenos Aires a Vallvidrera aquest dijous per desallotjar-la però finalment el desallotjament s’ha anul·lat, segons ha informat la policia catalana. Els agents s’han trobat amb una forta presència ciutadana. Els concentrats han alertat de la presència de fins a una vintena de vehicles dels Mossos cap a les sis del matí. El regidor de Drets i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha criticat a les xarxes socials l’intent de desallotjament en considerar-lo “absurd” ja que ha assegurat que l’edifici “serà expropiat per l’Ajuntament i la propietat no té cap projecte per fer-hi”. Més tard, Serra ha celebrat l’anul·lació i ha instat la propietat a “asseure’s a negociar de nou”.

“Un desallotjament cruel que posa en risc la funció social del projecte actual”, havia afirmat inicialment Serra. En saber de la presència policial, el regidor havia exigit al Departament d’Interior que aturés el desallotjament perquè “no té cap sentit enviar antiavalots de matinada a assaltar un projecte comunitari de gran valor social per Vallvidrera i ciutat”. El regidor ha defensat l’Ajuntament de Barcelona “ha fet la seva part” modificant el pla general metropolità per protegir l’edifici i adquirir-lo i ha instat a “preservar la funció comunitària” de la Casa Buenos Aires. La Casa Buenos Aires és un edifici modernista propietat de l’Església que va ser ocupat fa un any.