Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Intech3D fabrica mascaretes, viseres, respiradors i altres material per evitar la propagació del coronavirus

ACN Lleida.-Intech3D treballa aquests dies a ple rendiment en la producció de mascaretes, viseres, respiradors i altres material per evitar la propagació del coronavirus. L’empresa que participa en el programa […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Lleida.-Intech3D treballa aquests dies a ple rendiment en la producció de mascaretes, viseres, respiradors i altres material per evitar la propagació del coronavirus. L’empresa que participa en el programa de creixement empresarial de GlobaLleida ha posat en marxa a les seves instal·lacions 15 impressores de diferents tecnologies amb capacitat de fabricar amb qualsevol material i els recursos necessaris per a la seva producció. La firma lleidatana especialitzada en impressió 3D i fabricació additiva col·labora en la iniciativa ‘3D Printing COVID-19 Task Force’ que actua sota les directrius de l’administració sanitària per aportar solucions ràpides, adaptables i escalables davant la manca de recursos als centres sanitaris estatals.

La situació d’emergència actual derivada de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus ha portat un grup d’experts d’impressió 3D (enginyers, dissenyadors, programadors, operadors, inventors i consultors) a posar en marxa el projecte ‘3D Printing COVID-19 Task Force’. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix de diferents empreses i organitzacions de diverses localitats de l’estat espanyol, disposades a contribuir a donar resposta a la manca de dispositius mèdics (vàlvules de respiradors i màscares). Intech3D s’ha sumat a aquesta iniciativa aportant les seves competències en el camp de la impressió 3D. L’empresa disposa d’una elevada capacitat de producció amb 15 màquines de diferents tecnologies i amb capacitat de fabricar amb qualsevol material. A més, té la capacitat d’escanejar en 3D qualsevol component o peça que es vulgui multiplicar i poder-lo tenir a disposició dels centres sanitaris ràpidament. Aquesta tecnologia que permet la possibilitat de flexibilitzar ràpidament la producció, adaptant-la a les necessitats de cada moment, com és el cas dels adaptadors de portes per evitar el contacte amb les manetes. Així, en només 24 hores s’han pogut crear, provar i validar i la firma ja ha començat a fabricar-los.A més de la lleidatana Intech3D, formen part del grup de treball, HP 3D Printing, BCN3D, CIM-UPC, Novameat, Makeat, Natural Machines, Ames Sintering, Insidefood, Mornings4, Grupo Mastertec, Emes3D i IMES3D, que treballen en diferents línies de producció de materials com ara respiradors, mascaretes i ganxos de portes.