Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Instal·len eco-comptadors a la Via Verda del Baix Ebre per quantificar-ne l’ús i impulsar millores

ACN Tortosa.-El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat eco-comptadors en tres punts de la Via Verda per quantificar-ne l’ús i impulsar millores a partir d’aquestes dades. Els tres comptadors […]

Avatar
Agències 16/12/2019

ACN Tortosa.-El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat eco-comptadors en tres punts de la Via Verda per quantificar-ne l’ús i impulsar millores a partir d’aquestes dades. Els tres comptadors ecològics s’han situat a Tortosa, Aldover i Benifallet, han costat 16.000 euros i els ha finançat l’IDECE. Els comptadors, sostenibles i d’alta tecnologia, diferencien entre vianants i ciclistes i poden identificar també el sentit de la circulació. L’ens comarcal també preveu il·luminar un tram entre Tortosa i Roquetes perquè es pugui usar de nit i iniciar l’any que ve les obres per connectar la Via Verda des de Tortosa al Delta per l’antiga via del Carrilet. La inversió superarà els 600.000 euros.

Mentrestant, enguany, s’ha arranjat un tram de ferm malmès entre Tortosa i Xerta i s’han instal·lat WIFI gratuït a l’estació de Benifallet per garantir la seguretat dels usuaris, ja que és una zona sense cap mena de cobertura mòbil. El conseller de Turisme i vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Jordi Jordan, ha explicat que també s’hi ha renovat les tanques laterals. El nombre d’usuaris de la Via Verda de la Vall de Zafán al seu tram pel Baix Ebre es podrà comptabilitzar a partir de l’any que ve. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat aquesta setmana els eco-comptadors que incorporen un sistema de tecnologia punta que permetrà conèixer el nombre de ciclistes i vianants que la utilitzen, els temps concrets, i fins i tot el sentit de la circulació dels usuaris. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent, l’Smart Connect, que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s’analitzen mitjançant un software en línia. Estan formats per una placa soterrada sensible a les variacions de pressió detectades i un pal en un lateral, on es recullen les dades. “Sabrem en quines èpoques hi ha més afluència. Una informació que ens servirà per a determinar futures actuacions”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.De cara el curs vinent, el pressupost comarcal pel 2020 també preveu la il·luminació de la Via Verda entre Tortosa i Roquetes, amb una partida de 90.000 euros, i s’executarà el projecte d’ampliació de la Via Verda entre Tortosa i l’Aldea, per l’antic traçat del Carrilet. Una actuació que té un pressupost de 556.965 euros.