Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Instal·len càmeres de vigilància a les deixalleries i àrees d’emergència de la Conca de Barberà

|

- Publicitat -

ACN Montblanc – El Consell Comarcal de la Conca de Barberà instal·la aquesta setmana càmeres de videovigilància a les deixalleries i a les àrees d’emergència de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l’Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc. Més endavant se’n col·locaran a Barberà de la Conca i Vimbodí i Poblet. Es vol acabar amb “el mal ús” d’aquestes instal·lacions als pobles on es fa la recollida porta a porta. L’abocament de residus sense reciclar de manera descontrolada i sistemàtica durant els últims mesos ha produït un augment de la fracció rebuig i més despesa per netejar aquests punts. Les càmeres van acompanyades de la modificació de l’ordenança reguladora de la recollida de residus d’aquests municipis, per tal de sancionar i acabar amb l’incivisme.

Fa gairebé un any, es va instal·lar la primera càmera com a prova pilot a l’àrea d’emergència i a la deixalleria de Montblanc, per detectar totes aquelles persones o empreses que en feien un mal ús. Valorat el període de prova, l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha decidit posar càmeres a la resta de municipis que fan el porta a porta i que tenen deixalleria. La inversió del projecte és d’uns 30.000 euros.

Publicitat

El Consell recorda que les àrees d’emergència són un servei per a ús puntual. Si ha de dipositar la brossa separada correctament i de manera excepcional en cas que no es pugui treure el residu el dia que toqui el porta a porta.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió