Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Inspeccionen dues discoteques de Molins de Rei i troben porters sense títol i un aforament il·legal

ACN Molins de Rei.-Els Mossos d’Esquadra van inspeccionar dues sales de festes de Molins de Rei la nit del divendres passat i es van trobar controladors d’accés sense el títol […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Molins de Rei.-Els Mossos d’Esquadra van inspeccionar dues sales de festes de Molins de Rei la nit del divendres passat i es van trobar controladors d’accés sense el títol necessari en un dels casos i un aforament que sobrepassava el màxim legal, en l’altre. La intervenció, que va liderar la unitat administrativa de la policia catalana i va comptar amb el suport dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), va acabar amb sis actes tramitades. En el cas de la discoteca que treballava amb porters sense el títol obligatori, també es va detectar l’existència d’extintors antiincendis caducats, han informat els Mossos en un comunicat.

Quan els agents van comprovar que en el primer local d’oci nocturn inspeccionat cap dels tres controladors d’accés estava habilitat per a les funcions que exercien es va denunciar els responsables de la sala. L’acta fa constar que la discoteca no disposava de porters amb l’acreditació necessària segons la normativa. L’actuació policial pel que fa a un segon local es va centrar a comptabilitzar les persones que hi havia a l’interior de la sala. Es va concloure que hi havia 908 assistents a la festa, quan segons la normativa per la la covid l’aforament màxim d’aquest local hauria de limitar-se a les 773 persones. El departament de Salut marca un topall del 80% de la capacitat prèvia a la pandèmia, que en aquell cas era de 990 persones abans de la covid. Així, una vegada es va comprovar que no es respectava el que marca el Decret 112/2020, es va denunciar al personal del control d’accés per no complir amb les obligacions de control i supervisió del nombre de persones que entraven a la discoteca.