Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Inspecció de Treball convoca les parts el mateix dia que els doctorands fan vaga a la UPF

ACN Barcelona.-Inspecció de Treball ha convocat totes les parts en litigi en el conflicte dels doctorands de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a aquest dimecres a les nou del […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-Inspecció de Treball ha convocat totes les parts en litigi en el conflicte dels doctorands de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per a aquest dimecres a les nou del matí, el mateix dia en què els treballadors fan vaga per protestar per les seves condicions laborals. Els doctorands han convocat dos dies d’aturades parcials, dimecres i divendres, si no hi ha canvis d’última hora que els puguin fer variar aquesta postura. Cal dir, en aquest sentit, que els treballadors preveuen que a la reunió de demà Inspecció de Treball informi sobre les actuacions que està duent a terme en matèria d’alta i cotització a la Seguretat Social. Aquest dimarts UPF i representants dels treballadors s’han reunit, però no hi ha hagut avenços en la negociació.

La principal reclamació del col·lectiu és l’aplicació completa de l’estatut anomenat Epif, que regula la figura contractual del personal investigador predoctoral en formació, el predoctorand. Els doctorands van arrencar el maig passat, a través d’una altra jornada de vaga, el compromís de la universitat a pagar el que estipula l’Epif, però denuncien que encara hi ha aspectes que no s’apliquen.Durant aquestes darrers setmanes, a més, segons ha explicat la doctorand Laura Esteve a l’ACN, han sortit a la llum casos d’investigadors sense contracte que assumeixen docència estructural, per la qual cosa demanen que es regularitzi la situació d’aquests “falsos becaris”.Aquesta qüestió ha estat una de les que s’han tractat en la reunió d’aquest dimarts a la tarda, atès que el curs acaba aquesta setmana i els afectats es poden quedar sense feina. Segons Esteve, però, la UPF no hi ha volgut entrar, argumentant que estan a l’espera, precisament, d’un dictamen de la Inspecció del Treball.Així doncs, sigui quin sigui el resultat de la reunió d’aquest dimecres, els doctorands duran a terme la primera de les dues jornades de vaga. El resultat de la trobada podria influir, en tot cas, en la segona.