Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Inspecció de Treball certifica que Ryanair ha vulnerat el dret a vaga dels seus tripulants amb “esquirolatge extern”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El servei d’Inspecció de Treball considera que Ryanair ha vulnerat el dret a vaga dels seus tripulants, que porten des del mes d’agost fent aturades per reclamar millores laborals. Tal com apunta un informe conegut aquest dimecres, la Inspecció certifica que l’aerolínia ha substituït treballadors en vaga, una pràctica considerada il·legal. Així mateix, s’han observat infraccions “greus” i “molt greus” a les bases de la companyia a Barcelona i Girona. Segons el sindicat USO i l’Associació de Tripulants de Ryanair, es dona la raó als treballadors, fet que, a parer seu, convertirà en “nuls” els gairebé 40 acomiadaments de tripulants duts a terme per Ryanair per secundar la vaga.

“Inspecció de Treball ha confirmat el que ja va denunciar USO a les primeres jornades de vaga: manca d’informació sobre els vols programats com a serveis mínims; abús per part de Ryanair a la designació de guàrdies a un nombre de treballadors més gran que l’habitual; el reforç de tripulacions amb altres portats d’altres estats membres de la UE i de tercers estats per operar vols no protegits pels serveis mínims o la modificació de serveis mínims”, ha apuntat USO.

Publicitat

Segons el sindicat, a més de les infraccions observades a Catalunya se n’han detectat a les Balears, Alacant, Màlaga i Madrid. En el cas de les infraccions greus les sancions poden oscil·lar entre els 3.700 i els 7.500 euros. Pel que fa a les molt greus, podrien ser d’entre 120.000 i 225.000 euros.

L’informe apunta que Barcelona és l’únic punt on s’ha comprovat que l’empresa portés treballadors d’altres països per operar en vols afectats per la vaga i situats fora dels serveis mínims. “Es pot concloure que, en el cas que ens ocupa s’ha produït vulneració del dret de vaga mitjançant ‘esquirolatge extern'”, agrega l’informe, al que ha tingut accés l’ACN. Pel que fa a Girona, s’ha detectat un “abús” en designar, durant el període de vaga, un nombre de treballadors en situació de guàrdia major a l’habitual.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió