Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Insectotròpics reinventa el ‘Conte de Nadal’ de Charles Dickens al Festival de Nadal de Barcelona

ACN Barcelona.-La companyia Insectotròpics estrenarà el 19 de desembre l’espectacle ‘Cançó de Nadal’ a la plaça Catalunya de Barcelona, en el marc del Festival de Nadal que ha organitzat aquest […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Barcelona.-La companyia Insectotròpics estrenarà el 19 de desembre l’espectacle ‘Cançó de Nadal’ a la plaça Catalunya de Barcelona, en el marc del Festival de Nadal que ha organitzat aquest any l’Ajuntament de la capital catalana. La història universalment coneguda del ‘Conte de Nadal’ de Charles Dickens serà la protagonista de les nits del festival i oferirà cada dia, des del 19 fins al 30 de desembre, “un espectacle amb un llenguatge radical, multimèdia, simbòlic i oníric”. La companyia Insectotròpics, molt avesada a treballar a escala internacional, actuarà per primera vegada en un espai públic de la ciutat de Barcelona. A ‘Cançó de Nadal’ hi participaran 60 cantaires d’un cor format per joves del Raval i Ciutat Vella.

“Les nostres obres són obres col·lectives, suma de diferents llenguatges que com una orquestra amb els seus instruments, partint d’expressions i mons diferents s’harmonitzen i s’ajunten per representar una idea, en aquest cas, la nostra versió del Conte de Dickens”, comenten des d’Insectotròpics. L’espectacle vol anar més enllà del resultat final i ha apostat per una posada en escena viva i oberta al públic que ensenyarà les entranyes del procés creatiu, les tècniques emprades i el seu funcionament.“Aquest encàrrec de l’Ajuntament en plena pandèmia suposa per nosaltres un glop d’aire fresc”, expliquen els responsables de la producció i afegeixen: “El nostre mercat habitual és l’internacional i aquest any no hem fet cap bolo per les restriccions de moviment, de fet serà la primera vegada que actuem en un espai públic a Barcelona després de gairebé 10 anys girant pel món”.