Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Ingressen a presó els dos responsables d’una plantació de marihuana a Viladecans

ACN Barcelona – Els responsables d’una plantació de marihuana en una nau industrial de Viladecans han ingressat a presó. Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts dos homes acusats d’un delicte […]

Agències 01/03/2023

ACN Barcelona – Els responsables d’una plantació de marihuana en una nau industrial de Viladecans han ingressat a presó. Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts dos homes acusats d’un delicte contra la salut pública i d’un altre de defraudació de fluid elèctric. Els agents van localitzar una complexa infraestructura dirigida a la plantació i van confiscar més de 400 plantes de marihuana en creixement i 137 quilograms de cabdells envasats en bosses precintades.

La investigació va començar quan els agents van assabentar-se de la defraudació de fluid elèctric en una de les naus industrials al carrer Noi del Sucre de Viladecans. Quan van arribar al lloc, van comprovar que una de les naus, sense activitat econòmica associada actualment, presentava evidents indicis, com ara ventiladors en funcionament, de ser una plantació de marihuana encoberta. Els Mossos d’Esquadra també van veure materials de jardineria i terra pel conreu.

Minuts més tard, els agents van observar com el conductor d’una furgoneta accedia a la nau i el van identificar. En adonar-se’n, el conductor va intentar fugir mentre feia crits amb la intenció d’alertar els seus companys. El conductor va acabar detingut juntament amb un altre home que es trobava a l’interior del recinte.

Els tècnics de la companyia elèctrica van localitzar una connexió clandestina annexa a la xarxa de distribució sense passar pel comptador.