Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Infermeres de Catalunya critica que Salut pacti només amb els metges i no amb tots els col·lectius del sistema sanitari

ACN Barcelona – El sindicat Infermeres de Catalunya ha criticat que el Departament de Salut arribés a un acord aquest dimarts només amb Metges de Catalunya i no amb tots […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – El sindicat Infermeres de Catalunya ha criticat que el Departament de Salut arribés a un acord aquest dimarts només amb Metges de Catalunya i no amb tots els col·lectius del sistema sanitari per tractar les millores necessàries. En un comunicat, ha reivindicat que el sistema de salut el formen moltes categories professionals que treballen conjuntament i ha lamentat que hi ha una visió “metge centrista” on no es té clar que totes les categories són necessàries per igual. En aquest sentit, ha dit entendre que es pugin crear taules especifiques per tractats temes concrets d’un col·lectiu però rebutgen que es creï una taula per decidir la millora del sistema sanitari només amb el col·lectiu mèdic i amb l’objectiu de desconvocar una vaga.

El sindicat ha reivindicat que les millores que el sistema necessita no es podran aconseguir sense la participació activa de tots els agents. En aquest sentit, ha reivindicat que les infermeres són una figura clau ja que són “qui realment acompanya el pacient en tot el seu procés de salut”. Ha lamentat que actualment el col·lectiu infermer no està sent escoltat ni tingut en compte a l’hora de prendre decisions.