Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Infermeres de Catalunya afirma que professionals que volen crear seccions sindicals estan rebent “coaccions i pressions”

ACN Barcelona.-Infermeres de Catalunya ha afirmat que professionals de diferents hospitals de la demarcació de Barcelona i d’algun centre d’atenció primària estan rebent “coaccions i pressions” per part de supervisores […]

Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-Infermeres de Catalunya ha afirmat que professionals de diferents hospitals de la demarcació de Barcelona i d’algun centre d’atenció primària estan rebent “coaccions i pressions” per part de supervisores i altres membres de l’estructura orgànica de la institució. Segons han explicat en un comunicat, això hauria succeït quan aquests professionals han començat accions per autorganitzar-se i crear seccions sindicals al centre de treball o quan han lluït públicament material corporatiu del sindicat. Infermeres de Catalunya ha considerat aquestes actituds d’una “greu vulneració” de la llei de llibertat sindical i per això han enviat requeriments certificats als gerents d’aquests centres per informar dels fets.

El sindicat demana als gerents que siguin “extremadament curosos” amb la supervisió al respecte a la llibertat sindical i que informin les persones responsables de la seva organització a “desistir d’aquestes actituds”. El sindicat ha afirmat que si aquestes continuen emprendran accions legals contra els centres per vulneració del dret bàsic a la llibertat sindical de les infermeres i infermers que hi treballen. Ha afegit que són conscients que la irrupció d’Infermeres de Catalunya ha estat una sorpresa per alguns sindicats i algunes direccions. “Volem deixar clar que hem vingut per quedar-nos i treballar, de forma lliure, independent i sense pressions de cap mena, pels drets laborals, socials i professionals de les infermeres i infermers de Catalunya i ningú podrà impedir que duguem a terme la nostra missió”, ha manifestat el sindicat.