Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Indukern tanca el 2018 amb un creixement del 8% i assoleix els 778 MEUR

ACN El Prat de Llobregat.-El Grup Indukern va tancar el 2018 registrant un creixement del 8% en comparació l’any anterior, amb una facturació de 778 milions d’euros (MEUR). Segons ha […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN El Prat de Llobregat.-El Grup Indukern va tancar el 2018 registrant un creixement del 8% en comparació l’any anterior, amb una facturació de 778 milions d’euros (MEUR). Segons ha detallat el grup químic i farmacèutic en un comunicat aquest dimecres, el 49% de les vendes (380 MEUR) van anar a parar al mercat estranger, mentre el 51% (398 MEUR) es van destinar a l’estat espanyol. El vicepresident executiu d’Indukern, assegura que la “prioritat” de l’últim any ha estat integrar i consolidar les set incorporacions que l’empresa ha fet els darrers cinc anys a les diferents divisions que té arreu del món. Pel que fa a les inversions, la firma va destinar 21 MEUR a la millora dels processos de fabricació, a projectes d’I+D i a construir el nou edifici de laboratoris i oficines de Terrassa.

Indukern, la branca química del grup, va assolir els 445 MEUR en vendes, un 5% més que l’any anterior. Per mercats, el 41% es va destinar a l’estat espanyol mentre que el 59% restant va anar a parar a exportacions, amb especial activitat a Europa i Llatinoamèrica. La companyia atribueix els resultats al desenvolupament de solucions pròpies i al tancament de plantes químiques de la Xina degut als canvis de regulació en aquest país, que van disparar el preu d’algunes matèries primeres.Pel que fa a les divisions d’Indukern, les que més van créixer van ser Alimentació (+27%) i Aromes i Fragàncies (+25%). Per ampliar aquesta última divisió, la firma va adquirir Diffusions Aromatiques, companyia francesa centrada en la distribució d’ingredients naturals, orgànics i sintètics per a la indústria de la perfumeria, aromes, cosmètics i aromateràpia.Durant aquest 2019, Indukern recorda que ha venut la divisió de Química Industrial al grup alemany Stockmeier Group, amb la intenció de centrar-se en les seves altres quatre àrees: Aromes, Alimentació, Nutrició Animal i Farmàcia. La venda va incloure la planta de Sentmenat (Vallès Occidental) i el negoci de Paterna (València) Calier, ressentida pel canvi de divises Pel que fa al laboratori veterinari Calier, va tancar el 2018 amb una facturació de 66 MEUR, un 8% menys que l’any anterior. El grup químic i farmacèutic destaca que aquesta és la companyia més internacionalitzada, ja que el 76% de les vendes es destinen al mercat exterior, sobretot a Llatinoamèrica. En aquest sentit, Indukern lamenta que l’activitat es va ressentir de la devaluació de la moneda respecte l’euro. Kern Pharma, centrada en els medicaments biosimilars Finalment, Kern Pharma, companyia farmacèutica d’Indukern, va resoldre l’últim exercici amb 280 MEUR facturats, xifra que suposa un creixement del 17% respecte el 2017. El 76% del volum facturat correspon a l’estat espanyol, mentre que 69 MEUR són del mercat exterior. Bona part del creixement d’aquesta companyia, assenyala el grup, va ser gràcies a l’augment de vendes dels medicaments biosimilars, tant a l’estat espanyol com a Portugal. Al mateix temps, també ho atribueixen a la integració d’Acta Farma, adquirida el maig del 2017. El Grup Indukern té filials a 16 països i a finals del 2018 comptava amb una plantilla de 1.913 treballadors, 1.278 dels quals són a plantes de l’estat espanyol.