Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Incrementen un 9% els usuaris de Barcelona Activa durant el darrer semestre

ACN Barcelona.-Barcelona Activa ha atès durant el primer semestre 2021 un 9% més d’usuaris- entre aturats i treballadors que es volien formar- que l’any passat. Concretament ha atès 36.915 persones. […]

Avatar
Agències 31/07/2021

ACN Barcelona.-Barcelona Activa ha atès durant el primer semestre 2021 un 9% més d’usuaris- entre aturats i treballadors que es volien formar- que l’any passat. Concretament ha atès 36.915 persones. Segons un comunicat del consistori, el servei d’ocupació municipal també ha atès un 32% més d’empreses durant aquest període, concretament n’ha assessorat 5.017 entre el gener i el juliol. El 59% de les persones ateses eren dones, un percentatge similar al primer semestre de 2020, que va ser del 58%. Per grups d’edat, el més nombrós és el que té entre 30 i 45 anys. El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha detallat que arran de la pandèmia Barcelona Activa ha accelerat la seva activitat per tal que l'”actual de crisi esdevingui una oportunitat”.

Arran de la crisi econòmica provocada per la pandèmia hi ha hagut un augment depersones que s’han apropat, físicament o virtualment, als serveis de l’Oficina d’Atenció a lesEmpreses per fer consultes sobre empreses ja constituïdes o per constituir. Aquest increments’ha fet més evident en alguns sectors. Enguany uns 1.200 comerços han demanat assessorament, una xifra molt superior al mateix període de l’any passat, quan les peticions no van arribar a les 1.000. Altres sectors com els transports, la logística i la distribució s’acosten a les 400 peticions, quan no van arribar a un centenar el darrer any.