Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Inauguren les noves instal·lacions del centre diürn Folre per a persones sense llar a Badalona

|

- Publicitat -

ACN Badalona – Aquest dimecres s’han inaugurat les noves instal·lacions del centre diürn Folre per a persones sense llar a Badalona. Amb capacitat per atendre 35 persones diàriament, en el nou espai s’ha potenciat l’espai de relació per afavorir els processos de recuperació dels usuaris. “L’objectiu del centre és generar un vincle amb les persones sense llar a partir de la cobertura de les necessitats més bàsiques, com són el menjar, la higiene personal o un servei de consigna, per intentar anar més enllà i ajudar-los a generar oportunitats perquè puguin tenir una vida més digna”, assenyala Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials. Pel Victoriano, un dels usuaris, el centre “és el més semblant a una llar que han tingut en molts anys”.

El centre diürn Folre, impulsat en aliança per la Fundació Llegat Roca i Pi, l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu i Càritas Diocesana de Barcelona, es va posar en marxa l’any 1993 a l’església de Sant Josep i l’any passat va acompanyar 157 persones, de les que 11 es van derivar al programa d’habitatge social del Programa d’Inclusió Bisbe Carrera.

Publicitat

Com ha explicat durant la inauguració Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials, entitat que gestiona el servei, en la nova etapa s’espera poder continuar donant una atenció de qualitat amb espais més òptims, i contribuir a la reducció del sensellarisme a la ciutat de Badalona. “Estem convençuts que els espais transformen realitats i eduquen, ha afegit.

El nou centre, ubicat al número 16 del carrer Dos de Maig, en ple centre de la ciutat, compta amb unes instal·lacions àmplies que permeten adaptar-se a les necessitats de les persones que en fan ús i seguir mantenint la qualitat i la dignitat en els espais i l’atenció. L’espai principal és una sala polivalent, que permet afavorir la relació i iniciar processos de millora personal. El centre també disposa d’un espai d’informació i assessorament i serveis per cobrir les necessitats bàsiques: esmorzar, higiene, bugaderia, rober i espai de consigna.

Pel Victoriano, un dels usuaris, saber que pot venir al centre cada matí fins les dues del migdia li dona tranquil·litat. A banda de poder guardar les seves coses a la consigna, dutxar-se i esmorzar, al centre estableix relacions amb els altres usuaris, els treballadors i els voluntaris. “Estem a gust, es com si estiguéssim a casa nostra”, assenyala.

A Folre hi treballa un equip de 4 professionals format per educadores, treballadores i integradores socials, i 13 persones voluntàries. L’equip treballa per recuperar les potencialitats i habilitats de les persones ateses i per motivar la seva participació activa en el funcionament dels serveis del centre. Tot això es fa coordinadament amb els serveis socials de l’Ajuntament de Badalona i altres entitats.

L’Helena, una de les voluntàries, explica que el centre és un lloc de repòs per a la gent que viu al carrer. Un espai on relaxar-se, sense patir per si els roben les pertinences o poden dormir tranquils, i, el que és més important, un lloc on “sentir una veu amiga”. Sobre la seva tasca, explica que intenta fer exactament el mateix que faria per un familiar a casa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió