Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Inaugurat el nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent de Vall d’Hebron amb més espais i ambientació socioeducativa

ACN Barcelona.-L’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha inaugurat aquest dimarts l’espai del nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent, que ha millorat en seguretat, tecnologia i ambientació. No es tracta d’una […]

Avatar
Agències 16/03/2021

ACN Barcelona.-L’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha inaugurat aquest dimarts l’espai del nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent, que ha millorat en seguretat, tecnologia i ambientació. No es tracta d’una planta d’hospitalització, sinó d’una zona amb diferents boxes per a cada àrea d’atenció independent per a pacients amb immunodeficiències i boxes de tractament individual per a pacients amb malalties contagioses.

El nou Hospital de Dia Pediàtric Polivalent gaudeix d’una recepció amb dues sales d’espera, de cinc butaques d’al·lergologia, onze espais amb deu llits i un aïllat, una butaca amb bicicleta i la seva ambientació està totalment inspirada en el mar Mediterrani. Actualment poden passar fins a 60 nens i nenes de fins a 18 anys en un dia.Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, explica que “el nou centre aporta més espai perquè han traslladat a la planta de baix les consultes externes i ara la zona que ocupaven l’han dedicat als infants. Hi ha molta més llum, és més visual i ha millorat la tecnologia. Està enfocat a millorar el benestar dels nens, nenes i les seves famílies.” Afegeix, també, que els falta encara col·locar un vaixell amb un tobogan a la sala d’espera per convertir aquesta estada en una més lúdica.Rocío Cebrián, subdirectora assistencial, diu que “el nou hospital ha estat un avanç extraordinari perquè s’ha pogut augmentar fins a un 20% l’activitat que hi havia. L’objectiu és que els pacients no hagin d’ingressar, sinó venir, fer el tractament, i marxar a casa. Per tant, afavoreix la seva escolarització. A banda d’això, han incrementat la qualitat i la seguretat perquè han fet zones diferenciades que l’antic no tenia, com la zona per a pacients amb malaltia del sistema immunològic per protegir-se de la resta, i han creat una zona aïllada per a pacients que vénen amb una malaltia infecciosa i es minimitza el risc de contagi. També, han millorat el disseny i l’ambientació perquè sigui més tranquil i lluminós i han inclòs elements de distracció com tauletes.”Tots dos doctors concreten que l’activitat s’ha desplaçat, però com que han fet una distribució semblant a l’anterior, l’adaptació ha estat molt ràpida i l’organització ha estat molt bona.Segons en Pol Muñoz, un pacient de l’Hospital amb síndrome Savi, explica que el centre ha canviat molt perquè abans estava molt deixat. Ell ve a fer-se revisions i proves mèdiques perquè és l’únic cas a Espanya amb la síndrome Savi, un tipus de vasculopatia que afecta la pell, els ossos i les articulacions. L’Ester Ferrer, la mare d’en Pol, explica que el centre ha fet un canvi d’ambient sorprenent i que ara és molt més acollidor per les hores que han de passar-hi. “Era molt antic, els llits estaven molt junts i no hi havia espai per passar entre metges i pacients” concreta.La història d’aquest espai comença fa quatre anys i mig quan van ser reconeguts com a centre d’excel·lència per la Fundació Jeffrey Modell. Amb aquesta fundació van intentar fer un espai específic amb nens i nenes amb deficiències primàries, van presentar el projecte a l’Hospital i els van demanar que ho ampliessin perquè fos no només un centre pediàtric sinó un centre polivalent. Ara, gràcies al suport d’institucions i empreses que han fet aportacions privades a la sanitat pública, s’ha convertit en una realitat.