Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

Impulso Ciudadano també presentarà un recurs contra la suspensió del 14-F

ACN Barcelona.-La plataforma Impulso Ciudadano també presentarà un recurs contra la suspensió de les eleccions que estaven convocades per al 14-F. Consideren que si la situació sanitària impedeix la celebració […]

Avatar
Agències 18/01/2021

ACN Barcelona.-La plataforma Impulso Ciudadano també presentarà un recurs contra la suspensió de les eleccions que estaven convocades per al 14-F. Consideren que si la situació sanitària impedeix la celebració dels comicis s’haurien de buscar solucions que respectin el període electoral i, si escau, la pròrroga dels terminis, “però no la desconvocatòria de les eleccions”. En un comunicat, al·leguen que el decret de desconvocatòria signat divendres pel Govern “atempta contra els principis democràtics” i que “atribueix a Pere Aragonès una competència per decidir sobre la data de les eleccions que no té absolutament cap base legal”. Creuen que el dret de participació dels ciutadans s’ha vulnerat perquè el Parlament s’ha dissolt de manera “indefinida”.

La plataforma considera que el vicepresident del Govern en funcions “no pot ni desconvocar ni decidir la nova data de celebració” dels comicis. I apunta que encara més és així quan la previsió d’eleccions per al 30 de maig “no suposa formalment la convocatòria perquè se celebrin ni compromís que s’acabin fent en aquesta data”.Impulso Ciudadano justifica el seu recurs perquè “deixar passar aquest atemptat als principis essencials del sistema polític” suposaria “un perillosíssim precedent que podria ser aprofitat per altres governs per convertir en indefinida la dissolució dels Parlaments”. La plataforma concreta que el recurs anirà plantejat a títol individual per membres de la junta directiva. Finalment, consideren que el decret posa de manifest la urgència de reformar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg). Aposten perquè la decisió de retardar per motius sanitaris unes eleccions sigui competència de l’administració electoral, i no dels governs, i que sigui sotmesa al control dels tribunals per via d’urgència.El recurs d’Impulso Ciudadano se suma a d’altres ja presentats per altres partits i entitats. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja acumula tres recursos contra la suspensió de les eleccions, un dels quals presentat per la Lliga Democràtica.