Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Impulsen un projecte pilot per facilitar l’atenció a persones amb pèrdua auditiva en una comissaria de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra i Telefónica – a través d’una ‘startup’ especialitzada en crear tecnologia – han posat en marxa un projecte pilot a la comissaria d’Horta-Guinardó de Barcelona per a millorar l’accessibilitat de les persones amb pèrdua d’audició. Fruit d’aquesta iniciativa s’ha dotat la comissaria de diversos serveis que garanteixen la igualtat de condicions en el seu pas pel centre a persones amb pèrdua auditiva. Així, mitjançant la instal·lació d’uns bucles magnètics que transmeten senyals d’àudio, s’ha millorat la comunicació amb els usuaris. També s’han col·locat uns dispositius capaços de reconèixer sons rellevants de l’entorn i traduir-los en alertes visuals i sensorials en qualsevol dispositiu o en senyals lluminosos.

D’altra banda, a través d’una funcionalitat de reconeixement de veu incorporada en una aplicació gratuïta, qualsevol usuari podrà llegir en temps real la informació que l’agent dels Mossos d’Esquadra li vulgui transmetre, a través d’un sistema en que el micròfon del telèfon intel·ligent capta la veu de l’emissor i la transcriu a la pantalla de l’usuari.

Publicitat

La presentació d’aquest projecte pilot s’ha fet aquest dimarts a la seu corporativa de Telefónica a Barcelona en el marc d’un esdeveniment sobre innovació i transformació digital dirigit al sector de les emergències i la seguretat pública que ha reunit un centenar de representants a Catalunya d’aquestes organitzacions.

A més del pilot, s’han presentat altres casos d’ús i demostracions com les xarxes privades per a operacions de missió crítica, hardware tàctic i preventiu per a actius humans, inhibidors de drons com a servei, dispositius conductors d’energia i gestió d’evidències, armaris intel·ligents de gestió d’actius o robots de vigilància autònoma.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió