Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Impulsen un projecte per dissenyar un prototip capaç de detectar la covid-19 en diferents superfícies i materials

ACN Madrid .-L’Institut Carlos III financia un projecte per dissenyar un prototip capaç de detectar la covid-19 en diferents superfícies i materials. L’estudi, on participen diverses institucions d’Andalusia i Tedax […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Madrid .-L’Institut Carlos III financia un projecte per dissenyar un prototip capaç de detectar la covid-19 en diferents superfícies i materials. L’estudi, on participen diverses institucions d’Andalusia i Tedax de la Policia Nacional, comptarà amb un equip multidisciplinar amb científics amb l’objectiu de lluitar per “contenir la pandèmia i evitar nous contagis” detectant “amb precisió” les superfícies contaminades. La comissaria principal i cap de personal de la Policia Nacional, María Pilar Allué, ha anunciat el projecte durant la roda de premsa del comitè tècnic i ha explicat que en l’estudi es combinaran tecnologies òptiques sumades a les últimes “experiències en intel•ligència artificial”.

“És un gran desafiament no només científic sinó també tecnològic”, ha dit. En aquest sentit, ha recordat que, a hores d’ara, es desconeix quina és la interacció del virus amb la llum o la seva permanència en determinats materials.