Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Ilya Pérdigo, nou president d’editors.cat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’editor Ilya Pérdigo (Barcelona 1980) assumeix la presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (editors.cat), per la seva condició de vicepresident primer de l’entitat. Pérdigo substitueix al fins ara president Joan Abellà, que deixa el càrrec, segons l’entitat, “per motius professionals”. Tot i això, fonts del sector han explicat a l’ACN que diverses editorials, principalment mitjanes i petites, van demanar la dimissió d’Abellà al capdavant d’editors.cat per la seva gestió al capdavant d’Entredos i els problemes en la distribució de llibres, que van començar a l’agost de l’any passat i que van afectar 200 segells.

Abellà va assumir el càrrec de president a editors.cat a principis de gener de l’any passat i és també director general del Grup Enciclopèdia i director general d’Entredos.

Publicitat

Dos dels referents en la distribució a l’Estat, les Punxes i Àgora Solucions Logístiques es van unir per crear Entredos Logistics, una nova empresa que va iniciar la seva activitat l’agost de l’any passat.  “Hem patit problemes en la integració i automatització dels processos i això està afectant la distribució, la qual cosa lamentem molt profundament”, van indicar en un comunicat el 20 de setembre. Al setembre de l’any passat eren les novetats les que no arribaven a les lleixes, però després les reposicions d’exemplars i els volums de fons.

Fonts del sector han explicat a l’ACN que moltes editorials estan “arruïnades” per la mala gestió en la distribució d’Entredos Logistics i que per això consideren que no podia estar al capdavant d’editors.cat un responsable del centre. Així mateix, han lamentat que els problemes encara no s’han solucionat i que hi ha molts llibres perduts, i no els hi han donat explicacions.

<strong>Ilya Pérdigo</strong>

En una piulada, Pérdigo, que és fundador i editor de Clandestina Editorial, destaca que és “un honor i una gran responsabilitat” ser president d’editors.cat. Ha agraït a Abellà la “gran feina feta”, i ha remarcat que “tota la junta continuarà treballant amb la mateixa energia i tenacitat com fins ara”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió