Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Ilya Jivoy porta ‘Les quatre estacions’ de Max Richter de gira per Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Terrassa – El coreògraf Ilya Jivoy presenta aquest dissabte, 6 de maig, ‘Les quatre estacions’ de Max Richter, amb una selecció de 17 ballarins i el suport del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa. La proposta porta a l’escenari de la Factoria Cultural de Terrassa (LaFact) un espectacle inèdit que combina dansa clàssica i contemporània, amb la versió que Max Ritcher va fer l’any 2012 de la composició d’Antonio Vivaldi. La posada en escena vol desxifrar el codi que identifica la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern amb determinats ambients i sensacions, com el naixement, la prosperitat, la calor, el fred, la memòria o la mort. L’espectacle també es podrà veure diumenge al Teatre-Auditori de Sant Cugat i el 26 de maig al Teatre Fortuny de Reus.

La producció neix de la mà de Jivoy, que al 2016 va fer ‘Les quatre estacions’ de manera parcial al Teatre de Marinski, centrant-se en la primavera i l’estiu. “L’estrena va ser un èxit i em van proposar que crees una producció sencera, de manera que al 2017 la vam estrenar a Sant Petersburg”, ha explicat el coreògraf en roda de premsa.

Publicitat

El resultat va brillar, de manera que va iniciar una gira arreu del món que va dur el muntatge també a Catalunya, amb parada a Peralada. No obstant, ara, diu, “era el moment de repensar alguns punts de la producció”.

“S’ha renovat amb el llenguatge de la coreografia, amb una hora de durada sense intermedis, i on ens basem en la recomposició de Max Richter però també hi hem afegit cinc pistes que he creat basats en els moviments de Richter i Antonio Vivaldi”, afegeix. A més, hi ha fet aportacions en forma de música electrònica i efectes sonors.

<strong>17 ballarins sobre l’escenari</strong>

L’espectacle el configuren 17 ballarins, la majoria, les noies, membres del PAR de Dansa. “Treballem amb dos parelles per representar cada secció, cada una amb diferent estil, energia i ballarins”, detalla el coreògraf.

En aquest sentit, assegura que és una posada en escena d’una gran complexitat pels elements que s’hi reuneixen. “Hi ha coreografia, il·luminació i vestuari, tot ells parts d’un puzzle que unim damunt l’escenari”, assenyala.

<strong>Estrena a Catalunya</strong>

La renovació de l’espectacle s’estrena aquest dissabte a LaFact Cultural de Terrassa, on hi destaquen l’aposta per la dansa. “Tenim els ingredients d’una bona producció, amb la tria de la música i el coreògraf”, destaca el director de LaFact, Adrià Fornés.

La producció ha estat possible al suport del Teatre-Auditori de Sant Cugat, que acollirà el muntatge aquest mateix diumenge, i el Teatre Fortuny de Reus, que ho farà el 26 de maig. “Fins i tot podem crear nous públics, amb un format perquè la gent no acostumada a la dansa s’hi pugui enganxar”, augura Fornés.

L’espectacle rodarà per la resta de l’Estat posteriorment, amb la previsió de quatre representacions més fora de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió