Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Illa, sobre Junts i la taula de diàleg: “És un error tancar-se en banda i fer pronòstics abans d’aquest exercici”

ACN Vilobí d’Onyar – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que “és un error tancar-se en banda i fer pronòstics abans d’aquest exercici de diàleg”. Ho ha […]

Agències 17/07/2022

ACN Vilobí d’Onyar – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que “és un error tancar-se en banda i fer pronòstics abans d’aquest exercici de diàleg”. Ho ha dit després que Junts per Catalunya (JxCat) anunciés que no assistirà a la reunió de la taula de diàleg programada per a finals d’aquest mes encara que el seu soci al Govern hagi pactat amb la Moncloa dues reunions pel que queda d’aquest 2022. Illa ha insistit dient que “ningú pot quedar exclòs del diàleg”. Les declaracions les ha fet aquest migdia a la cloenda d’una formació de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), que s’ha fet aquest cap de setmana a Vilobí d’Onyar (la Selva).

“No se m’acut cap camí que no sigui el de diàleg”, ha afirmat Illa, després d’assegurar que considera que “tancar-se en banda és un error”. També ha dit que, tot i que els socialistes han expressat clarament la seva posició sobre el procés català, han mostrat sempre “voluntat de dialogar”.

Amb tot, considera que aconseguir asseure’s a la taula de diàleg “no depèn únicament dels socialistes”, sinó que ha de ser una decisió en conjunt de tots els partits. En aquesta línia, ha insistit en el fet que tothom “ha de fer un esforç” per escoltar-se i arribar a un acord.

<strong>Formació de les joventuts socialistes</strong>

La JSC ha repetit l’Escola de Formació, Debat i Reflexió Guillermo Vidaña en la que cada assisteixen joves catalans que militen al PSC Partit Socialista de Catalunya (PSC). L’esdeveniment, en què han participat 150 joves, s’ha fet a la masia Can Solà de Vilobí d’Onyar entre el 15 i el 17 de juliol. S’hi ha fet diverses activitats, d’entre les quals destaquen un taller sobre protocol contra l’assetjament sexual, a càrrec de Marta Poyatos; un taller de feminisme, a càrrec de les secretaries de Feminisme del PSC, Sònia Guerra i Laura Garcia i una formació sobre actualitat, política i joventut a càrrec de la delegada del Govern estatal a Catalunya, Maria Eugenia Gay i la coordinadora de Comunicació i Cohesió Territorial de la JSC, Andrea Gutiérrez.  

Sobre la formació d’estiu, Illa ha dit que “en un món que evoluciona tan de pressa, cal tenir espais de reflexió”. El primer secretari del PSC considera que serveixen per “avaluar com van les coses” i que influeixen en les polítiques públiques que marquen “una gran diferència” segons com s’apliquen.