Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Illa replica el Govern sobre la RBU: “A l’acord de pressupostos no se’n parlava; complim fil per randa els pactes”

ACN El Prat de Llobregat – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que el seu partit s’oposi a la prova pilot d ela Renda Bàsica Universal (RBU) […]

Agències 08/03/2023

ACN El Prat de Llobregat – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que el seu partit s’oposi a la prova pilot d ela Renda Bàsica Universal (RBU) i ha negat que tingués cap pacte amb el Govern per a mantenir aquesta mesura als pressupostos de la Generalitat. Després d’aconseguir, amb el suport de Junts, tombar la prova pilot en el tràmit parlamentari dels comptes i la llei d’acompanyament, el socialista ha replicat a l’acusació de l’executiu d’estar incomplint els seus compromisos en anar contra la RBU.

“El PSC som gent de paraula i complim fil per randa els nostres acords; i a l’acord de pressupostos amb el Govern, que mantenim i complirem, no es parlava de Renda Bàsica Universal”, ha defensat Illa des del Prat de Llobregat. I és que per als socialistes, “en aquest any i per moltes raons, no és propici dedicar 40 milions d’euros a una prova de la RBU”. “Actuem en conseqüència amb un plantejament que ja vam explicar al Govern”, ha afegit el líder dels socialistes.

Illa ha fet aquestes declaracions en ser preguntat per la qüestió durant una roda de premsa feta després de visitar la dessaladora d’El Prat de Llobregat, des d’on ha reclamat al Govern “una actitud més col·laboradora i menys fiscalitzadora amb els ajuntaments” per a intentar trobar solucions davant els problemes de sequera de Catalunya. A més, ha aprofitat que és el Dia Internacional de les Dones per defensar que el PSC “és un partit feminista i així s’hi reivindica”. “Som feministes cada dia, i cada dia ens esforcem per posar de relleu i refermar el nostre compromís”, ha conclòs.