Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Illa reitera la seva defensa dels indults: “Necessitem fugir de plantejaments revengistes”

ACN Vic.-El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha reiterat aquest divendres la seva posició favorable als indults als presos de l’1-O: “Per obrir aquest nou temps a Catalunya […]

Avatar
Agències 28/05/2021

ACN Vic.-El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha reiterat aquest divendres la seva posició favorable als indults als presos de l’1-O: “Per obrir aquest nou temps a Catalunya necessitem fugir de plantejaments revengistes i abraçar plantejaments de justícia”. Així s’ha expressat Illa aquest divendres durant una visita a una granja de Vic, on ha defensat que cal “prendre decisions en matèria d’indults abraçant els principis constitucionals de justícia, diàleg, entesa i retrobament”. Així, el flamant cap de l’oposició s’ha declarat “completament d’acord” amb el que ha apuntat els últims dies el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que ha provocat discrepàncies entre diversos líders regionals del PSOE.

“La ruptura unilateral de l’estat de dret no porta enlloc”, ha avisat Illa, que ha assegurat que en el marc d’aquest “es pot trobar sortida a tots els problemes”.D’altra banda, després que el Parlament l’hagi nomenat oficialment cap de l’oposició de la presidència de la Generalitat i del Govern, Illa ha insistit que vol oferir una “oposició contundent però amb voluntat constructiva” i que no farà “lluita política” amb matèries com la gestió de la pandèmia o dels fons europeus per a la recuperació. De conformitat amb la llei de la presidència, Illa disposarà d’oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor. Tot i que podria percebre una retribució addicional que determina la cambra amb càrrec al seu pressupost, Illa no la reclamarà, com tampoc han fet els caps de l’oposició anteriors, segons ha pogut saber l’ACN.