Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Illa reclama a Aragonès que “compleixi els compromisos” amb el PSC perquè si no “compromet la seva credibilitat”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El líder del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès que “compleixi els compromisos” que va signar amb el PSC al pacte de pressupostos en matèria d’infraestructures després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi demanat una “aliança de país” per reclamar el traspàs de Rodalies. En una roda de premsa a la seu del partit ha rebutjat les crítiques a Rodalies pel caos per les avaries, ha demanat “no fer safareig en campanya” i ha insistit a Aragonès que ell també ha de complir. Així, ha exigit que en matèria ferroviària “engegui ja la dinàmica de col·laboració”. També ha lamentat que l’acord per la B-40 va amb “retard” i ha advertit el president que “compromet la seva credibilitat”.

En relació a la polèmica pel caos a Rodalies ha subratllat que els tècnics estan treballant en l’avaria i ha demanat que es faci “amb la màxima celeritat” però ha afegit que Aragonès “ha de complir els compromisos” que va signar a l’acord de pressupostos. Així, ha dit que el primer que toca és “definir què es vol fer i com en un horitzó de 10 anys” i ha subratllat que cal “col·laboració”.

Publicitat

A més, Illa ha lamentat que es faci “safareig en campanya” i com a resposta a les crítiques per part del Govern li ha replicat que ell no ha anat ni pretén anar “a les diferents seus on es va fer les oposicions de la setmana passada”. “Cadascú afronta la conversa pública de la manera que entén la política; jo defenso la política útil i els acords, que no m’esperin a altres llocs”, ha conclòs.

Pel que fa a la B-40, ha subratllat que “un acord es compleix i si no es compleix s’explica el perquè”. Tot i que ha assegurat que té “molta paciència” i que no vol fer cap declaració “que comprometi res”, sí que ha insistit que “els acords es compleixen”. “El document d’acord té dues firmes, la del president i la meva, i jo compliré fil per randa. Espero pel bé del país que el president també ho faci”, ha sentenciat.

<strong>Demana no deixar la decisió sobre Borràs per després del 28-M: “La campanya no atura res”</strong>

D’altra banda, Illa també s’ha referit a la situació de la presidència del Parlament després que la JEC ordenés la retirada de l’escó a Laura Borràs. El líder socialista ha rebutjat deixar la decisió sobre qui hauria de presidir el Parlament per després de les eleccions municipals i ha remarcat que “la campanya no atura res”. “Ja s’hauria hagut de resoldre, plantejar fer ressorgir el tema després del 28-M és equivocat”, ha advertit.

Illa ha insistit que la situació “ja s’hauria hagut de solucionar al setembre” i ha remarcat que a Borràs no se l’hauria de qualificar de presidenta suspesa sinó de “condemnada”. També ha lamentat que s’estigui “arrossegant” el Parlament cap a un camí “equivocat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió