Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Illa ofereix a Aragonès “col·laborar en l’esclariment” del ‘Catalangate’ però exigeix “no caure en el bloqueig”

ACN Barcelona – El líider del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a ERC que no permetin que el ‘Catalangate’ interfereixi en la […]

Agències 27/04/2022

ACN Barcelona – El líider del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a ERC que no permetin que el ‘Catalangate’ interfereixi en la col·laboració amb el govern espanyol. Durant la sessió de control del Parlament, el socialista, que ha “condemnat tota activitat il·legal” que se’n derivi del cas, ha ofert al president “col·laborar en l’esclariment de tot el que ha passat, i un cop esclarit, tot el compromís per a actuar”. A canvi, però, Illa ha demanat a Aragonès i a ERC “no barrejar llibretes, i evitar caure en la política obstruccionista i de bloqueig” votant contra qüestions com la convalidació del decret de l’Estat que activa el pla de resposta a la guerra d’Ucraïna. “Posa en dificultats als ciutadans”, ha dit.

De la mateixa manera, Salvador Illa ha volgut defensar la integritat del govern espanyol, dels seus ministres i el president, i l’actitud mantinguda fins ara com a resposta a les revelacions de l’espionatge massiu. “Em costa de creure que vostè pugui pensar que jo o qualsevol membre del govern d’Espanya hagin tingut res a veure amb un espionatge”, ha dit el socialista dirigint-se a Aragonès. I és que Illa, que assegura que “empatitza” amb les víctimes de l’espionatge, creu que de moment no s’hauria de “prejutjar”, i en aquest sentit no ha dubtat a fer una tancada defensa de la ministra Margarita Robles, responsable del CNI. “La conec i sé del seu inequívoc compromís amb l’estat de dret”, ha dit.

A la seva resposta, Aragonès ha insistit en el mateix argument que ha utilitzat als grups que han parlat de Pegasus i el ‘Catalangate’ a la sessió de control, reclamant “transparència, saber qui ho va ordenar i què va passar” i “assumpció de responsabilitats”. Però dirigint-se específicament a Illa i replicant a la seva petició per a que l’independentisme col·labori amb el govern espanyol, ha volgut llençar-li una pregunta que ha quedat sense resposta: “Som prou bons per a votar iniciatives del govern espanyol però prou dolents per a ser espiats?”, ha dit, tot reiterant que si iniciatives com la taula de diàleg o les negociacions sectorials no van com fins ara “no és culpa del Govern sinó del govern espanyol, que no ha fet el que hauria de fer” pel ‘Catalangate’.