Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Illa ocuparà el càrrec de cap de l’oposició amb dos assessors i el títol d’honorable senyor

ACN Barcelona.-El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, exercirà com a cap de l’oposició i tindrà oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor. El dirigent socialista ha […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Barcelona.-El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, exercirà com a cap de l’oposició i tindrà oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor. El dirigent socialista ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que se’l nomeni cap de l’oposició i Borràs ja ha signat la resolució, que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). La llei indica que el cap de l’oposició percebrà les retribucions que determini la cambra amb càrrec al seu pressupost. No obstant, Illa -com altres caps de l’oposició anteriors- no rebrà cap complement salarial, perquè no està pressupostat, i tampoc el reclamarà, segons han indicat fonts del partit. Així, cobrarà el sou de president de grup parlamentari, igual que la resta.

La llei indica que el cap de l’oposició disposarà dels mitjans humans i materials necessaris per exercir les seves atribucions que li proveeixi el Parlament. L’exministre de Sanitat, que va guanyar les eleccions el 14-F, farà ús de l’oficina i els dos assessors que li pertoquen d’acord amb el càrrec, però no tindrà xofer ni complement salarial.Com a càrrec de l’oposició, Illa pot ser consultat, a iniciativa del president de la Generalitat, sobre els assumptes de més importància per a Catalunya o proposar millores a l’acció de govern.D’altra banda, el càrrec li dona el dret de tenir el tractament d’honorable senyor i de ser ordenat protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat.L’anterior cap de l’oposició va ser Carlos Carrizosa –substituint, al seu torn, Inés Arrimadas, que va fer el salt al Congrés. El líder de Ciutadans a Catalunya també va renunciar a rebre el tractament d’honorable senyor i a ser ordenat en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat. Tampoc va reclamar la retribució -ni es va contemplar- i, com Illa, sí que va acceptar els mitjans humans necessaris per exercir les seves atribucions.Abans de Carrizosa, van ser caps de l’oposició Artur Mas, en la setena i vuitena legislatura; Joaquim Nadal i Xavier Sabaté, en la novena; Oriol Junqueras, en la desena legislatura, i Inés Arrimadas, en l’onzena i la dotzena.