Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

Illa lloa la feina “sense soroll ni sobreactuacions” de Cunillera “en moments difícils”

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lloat la feina de Teresa Cunillera al capdavant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, després que hagi anunciat aquest […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lloat la feina de Teresa Cunillera al capdavant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, després que hagi anunciat aquest divendres que plega. El primer secretari del PSC ha dit que la seva tasca ha estat “molt ben feta, sense soroll ni sobreactuacions” i “en moments difícils”. Cunillera va assumir el càrrec després del 2017, al juny del 2018. “És un exemple amb el qual jo em sento reconegut i emmirallat”, ha explicat Illa. D’altra banda, en un acte de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), ha celebrat que el partit i també l’organització juvenil s’han enfortit i han refermat les seves conviccions “després de moments de dificultat”. “Ens hem descarat una mica”, ha expressat.

Illa ha demanat als joves que defensin l’ideari socialista “sense complexos i amb coratge”. Amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2023, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que la política municipal és “la millor escola per aprendre a fer política” i ha assegurat que “forma part de l’ADN del PSC, en la manera d’entendre la política com a servei públic”. També ha cridat a “governar on toca governar i fer alternativa, amb la mà estesa” allà on fan oposició. D’aquesta manera, ha dit, és com fan oposició al Govern. Illa ha criticat que l’executiu “no funciona perquè té un nivell de fragilitat interna que impedeix afrontar amb garanties els problemes rellevants de Catalunya”. Amb tot, ha dit, els socialistes “construeixen alternativa” i han ajudat a renovar 112 càrrecs amb mandat caducat que depenen del Parlament, s’han ofert per a negociar els pressupostos i estan oberts a parlar de la llei electoral.