Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Illa i Ximo Puig es comprometen a treballar junts per revisar el model de finançament

ACN València.-El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha compromès amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a treballar junts en els pròxims mesos per revisar el model de […]

Avatar
Agències 19/07/2021

ACN València.-El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha compromès amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a treballar junts en els pròxims mesos per revisar el model de finançament. Així ho ha explicat el mateix Illa després de la reunió que han mantingut al Palau de la Generalitat Valenciana. Els dos polítics socialistes han compartit la “preocupació” davant la necessitat que es reformi l’actual model, caducat des del 2014. En aquest sentit, Illa ha defensat que s’ha de fer “en termes equitatius i sense privilegis” basant-se molt en “dades objectives”. També han coincidit en denunciar el “paradís fiscal” de la Comunitat de Madrid.

Illa ha explicat que l’objectiu de la seva visita a València és “enfortir les relacions” amb Catalunya. I ha assenyalat la importància de tenir unes “relacions normalitzades” en un moment en què es posa tot l’accent polític en la recuperació i la transformació de l’economia.Una altra qüestió amb la què han coincidit tant Illa com Puig és reclamar que no hi hagi “paradisos fiscals interns” que generin “distorsions”, en referència a la Comunitat de Madrid. Illa ha afirmat que l’informe de l’OCDE assenyala aquest “lloc privilegiat” i ha apostat per “corregir” aquesta situació.Tots dos han parlat d’infraestructures d’interès per a les dues comunitats autònomes com el Corredor Mediterrani. I Illa ha agraït que la infraestructura “es desenvolupa a bon ritme” gràcies a les adjudicacions del govern espanyol. Així mateix, també ha aplaudit “l’esforç” de l’executiu de Sánchez per posar fons extraordinaris en uns anys durs per la pandèmia.