Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Illa: “El Govern va entrar dèbil al debat de política general i en va sortir més dèbil”

ACN Barcelona – El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que el Govern “va entrar dèbil” al debat de política general i en va sortir “encara més dèbil”. En […]

Agències 28/09/2022

ACN Barcelona – El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que el Govern “va entrar dèbil” al debat de política general i en va sortir “encara més dèbil”. En una entrevista a SER Catalunya el socialista ha respost així a la petició de Junts d’una qüestió de confiança al president de la Generalitat, Pere Aragonès, si no aporta concrecions a l’acord de govern. “És indicatiu que el Govern no funciona”, ha dit Illa, que també ha lamentat que el debat fos “autorreferencial” i que es dediqués més estona “a parlar dels problemes del Govern que dels problemes de la gent”. “Va ser una decepció, un malbaratament del temps polític i del temps dels catalans”, ha afegit.

Illa també s’ha referit a la negociació dels pressupostos i ha reiterat el seu oferiment per a parlar-ne. “Seria una irresponsabilitat no només no ajudar, sinó entrebancar la seva aprovació”, ha explicat. Tot i que ha insistit que “és un oferiment sincer i no retòric” ha remarcat que no ofereix “un xec en blanc”.

Per la seva banda la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha dit en una entrevista a TV3 que de moment aquesta setmana no estan previstes reunions amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, perquè van acordar deixar passar el debat de política general.