Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Illa diu que l’intent del PP de recórrer els indults és “un error gran” i “no té recorregut”

ACN Barcelona.-El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha considerat “un error gran” que el PP busqui legitimació per recórrer els indults als líders independentistes empresonats pel referèndum de […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha considerat “un error gran” que el PP busqui legitimació per recórrer els indults als líders independentistes empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i ha augurat que no prosperarà. “Tinc tota la confiança del món que el Ministeri de Justícia els ha motivat adequadament i si hi ha una motivació correctament feta crec que no hi ha recorregut”, ha esgrimit en una entrevista aquest dimarts amb Rac1. El president del PP, Pablo Casado, ha explicat que sol·licitarà aquesta legitimitat com a “part perjudicada” emparant-se en un informe policial que el situa com a “possible objectiu” dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Illa ha defensat la concessió d’aquests indults, que previsiblement seran reversibles “si es tornés a reincidir en el mateix tipus de delicte”, ha dit. Ha assegurat que es tracta d’una “clàusula habitual que es posa en tots els indults” i que confia que no s’hagi d’aplicar “en cap cas”. A més, ha negat que el govern espanyol pretengui fer “una esmena a cap sentència ni a la tasca que ha fet el poder judicial” i ha dit que la mesura de gràcia surt de la “convicció” de l’executiu estatal.També s’ha referit a l’informe del Consell d’Europa que reclama l’alliberament dels líders polítics empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i la retirada de les euroordres. Ha recordat que les ordres europees de detenció surten dels tribunals i que “no pot ser el govern espanyol” qui les “elimini”. “No pot el poder executiu esmenar el poder judicial”, ha subratllat.