Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Illa demana donar “un vot de confiança” a Sánchez per avançar en el “desgel polític” i fer possible el diàleg

ACN Barcelona.-El secretari d’Organització del PSC i cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha demanat donar “un vot de confiança” al president espanyol, Pedro Sánchez, per avançar en el […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-El secretari d’Organització del PSC i cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha demanat donar “un vot de confiança” al president espanyol, Pedro Sánchez, per avançar en el “desgel polític i institucional” i fer possible el diàleg. Durant la intervenció a l’acte de presentació de la ponència d’Inclusió Social i Polítiques de Benestar per al 40è Congrés Federal del PSOE, aquest divendres a Barcelona, Illa s’ha mostrat partidari d’aprofitar “com més aviat millor” l'”escletxa d’oportunitat” de poder “obrir un temps nou” a Catalunya, marcat per la “concòrdia”. Així, ha insistit en la necessitat d’indultar els presos independentistes per “superar la fractura”, i considera que aquesta aposta ha de “concertar” a tota la ciutadania espanyola.

“Tot entenent les reticències, els recels i els dubtes d’alguns, tant a Catalunya com Espanya, crec que cal donar un vot de confiança al govern d’Espanya”, ha argumentat Illa. L’exministre ha lloat la tasca del PSOE al capdavant de l’executiu, i ha afegit que els socialistes son “garantia de solidesa i bona feina” i que, malgrat “diferències i dificultats”, troben sempre “marge” per a arribar a acords en els grans temes que afecten la ciutadania.”Només així, des del diàleg, podrem donar sortida a les necessitats polítiques, socials i econòmiques del país”, ha emfatitzat Illa. El dirigent socialista també ha indicat que PSC i PSOE sempre han defensat la sanitat pública, l’educació pública i les pensions públiques: “Públic, perquè és de totes i tots. Aquesta és la nostra principal bandera”.Illa ha reblat que, mentre uns altres “perdien i continuen perdent el temps ventant la crispació i la confrontació”, els socialistes saben que el “millor instrument” per a treballar en favor de l’interès general és la “política útil, sense grandiloqüències, i la bona gestió”.Per la seva banda, la viceprimera secretària del PSC i responsable de l’àrea d’Inclusió Social i Polítiques de Benestar del partit, Eva Granados, ha subratllat la “importància” del debat amb la militància socialista: “Tenim un compromís amb la societat espanyola per seguir transformant-la”.La vicepresidenta segona del Parlament ha subratllat que la pandèmia ha canviat les prioritats: “Ara hi ha un canvi de paradigma econòmic. Amb aquesta ponència volem anar al que és important, al que afecta la vida de les persones”, ha afirmat, per concloure que cal “reformes solvents” per aconseguir més drets.