Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Illa celebra que Aragonès “s’hagi coordinat” amb la diplomàcia espanyola durant el viatge a Amèrica del Sud

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “s’hagi coordinat amb la diplomàcia espanyola” durant el seu viatge institucional a Amèrica del Sud. “Ha estat intel·ligent i encertat”, ha dit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. Tot i així, Illa veu millorable el “nivell d’algunes visites” i ha apuntat que en etapes anteriors les visites institucionals del president tenien un “rang més alt”. Pel que fa al traspàs de Rodalies després de la carta del Ministeri de Transports en què rebutja la cimera que demana el Govern i l’insta a reactivar la comissió bilateral, Illa ha defensat que la disposició del govern espanyol amb aquest tema és “correcte”.

Illa ha valorat positivament que Aragonès hagi escollit Amèrica del Sud com a destí del seu viatge institucional. I ha defensat que el president de la Generalitat “ha de viatjar” després d’haver estat “massa tancats” en els últims anys.

Publicitat

També ha apuntat però que veu aspectes a millorar en el viatge institucional d’Aragonès. D’una banda, el nivell d’algunes de les visites després de les expectatives que havien generat algunes reunions que han caigut, com la del president de Colòmbia, Gustavo Petro. I d’altra banda, ha dit que li hagués agradat que les reunions fossin més econòmiques.

Pel que fa al traspàs econòmic de Rodalies, Illa ha assenyalat, en la mateixa línia que el Ministeri, que hi ha comissions bilaterals establertes per parlar sobre aquest tema. I ha demanat que s’entri en una “dinàmica de col·laboració” per fer-lo possible. De fet, s’ha mostrat partidari que els serveis es prestin des de la proximitat i ha defensat que el Ministeri va darrere de signar un contracte programa. Ha evitat, però, assenyalar per què no ha estat possible fins ara. “No vull posar més llenya al foc, vull que es resolgui”, ha conclòs.

I encara sobre infraestructures, en relació al conveni entre el Ministeri i el Govern sobre el tram de la B-40 entre Sabadell i Terrassa, Illa ha dit que té la “confiança i tranquil·litat” que es complirà. I és que en el marc de la negociació dels pressupostos, PSC i executiu català van acordar que aquest conveni per garantir la redacció del projecte se signi dins del primer trimestre del 2023, que acaba la setmana que ve.

“Tampoc no em ve d’un dia. Soc un home de paraula i no tinc motius per pensar que no sigui així per part d’Aragonès”, ha dit.

<strong>”Revisar” l’estructura de Catalunya per fer front als ciberatacs</strong>

El líder del PSC creu que s’ha de “revisar” i fer una “reflexió” sobre l’estructura que té Catalunya per fer front als ciberatacs tot recordant que ja fer tres setmanes de l’atac a l’Hospital Clínic. Segons ha apuntat, hi ha governs en què aquests aspectes depenen dels cossos de seguretat i ha afegit que “hi ha coses que es podrien haver fet i no s’han fet”.  Davant d’aquesta situació, Illa planteja que es revisi “què està passant” per determinar si Catalunya té la “governança adequada” per combatre els ciberatacs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió